Yunusemre Belediyespor'un sevilen ve başarılı oyuncularından olan Samet Algu'nun ölümü,  yakınları, arkadaşları ve kentteki spor camiasını üzdü. Genç futbolcu geçen yıl Merve Algu ile evlenmiş, 2 ay önce de baba olmuştu. Esile isminde bir kızı bulunan genç futbolcunun cenazesi ikindi namazına müteakip Şeyh Fenari Cami’nde kılındı. Eşi ve ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazına CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunuserme Belediyespor Başkanı Arif Alkan, Manisa Büyükşehir Belediyespor yöneticileri Gökmen Aytaç, Özcan Nalbantlar, Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Devrim,  Samet’in takım arkadaşları, spor camiası katıldı. Samet’in tabutunun üzerine Yunusemre Belediyespor forması bırakıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Samet’in naaşı sevenlerinin omzunda Kırtık Mezarlığına defnedildi.

2 AY ÖNCE BABA OLMUŞTU

Samet Algu’nun Manisa Yunus Emre Belediyespor’da top koşturduğu ve çevresi tarafından sevilen bir futbolcuydu. Algu’nun ayrıca geçtiğimiz yıl Merve Algu ile dünya evine girdiği ve henüz 2 ay önce baba olduğu öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kaza,  gece Afyonkarahisar-  İzmir karayolu asri mezarlık yakınlarında meydana geldi.  Manisa Yunus Emre Belediyespor futbolcusu Samet Algu yönetimindeki 45 EK 160 plakalı otomobil, karşı şeride geçerek 23 yaşındaki Ahmet Akbaş yönetimindeki 03 RC 400 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada sürücüler Samet Algu ve Ahmet Akbaş ile Algu'nun aracındaki takım masörü 26 yaşındaki Sadık Çalış ağır yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulanslarla hastaneye götürülen yaralılardan Samet Algu, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların ise durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim