Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Olağanüstü Genel Kurulu Halil Onultmak Spor Tesislerinde yapıldı. Tek liste olarak gidilen Olağanüstü Genel Kurulda mevcut başkan Mevlüt Aktan oybirliği ile yeniden başkan seçildi. Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurula Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, genel kurul üyeleri ve spor camiasından çok sayıda isim katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan OlağanüstüGenel Kurulda Divan Başkanlığı’nı Mehmet Güzgülü, katip üyeliklerini ise Alparslan Ustamehmetoğlu ve Bülent Hasgönüllü yaptı. Genel kurulda faaliyet raporu Bora Çaylan tarafından, Denetim Raporu ise Ziya Elmalı tarafından okundu. Daha sonra denetim ve faaliyet raporu genel kurul üyelerinin oylarıyla oylanarak kabul edildi.

BAŞKAN AKTAN, “GERÇEKTEN YAPILACAK ÇOK ŞEYLER VAR”

Denetim ve faaliyet raporlarının okunmasınınardından yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu üyeleri genel kurulun oylarıyla seçildi. Seçimin ardından söz alan Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, “Bugün daha keyifli ve daha mutlu bir kongre yapmak isterdik. Çok inandığımız bu yolda bir üst lige çıkmak isterdik fakat play-off yarı finalinde elendik ve finalin kapısından döndük. Biraz açıkçası moralimiz bozuk. Ancak hiç durmadan büyük sabırla, büyük bir inatla yolumuza devam edeceğiz. Bizim hedeflerimiz var. Biz elimizden geldiğince bütün branşlarda Manisa Büyükşehir Belediyespor’u en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. İnanın bunu çok temiz kalbi duygularla temiz bir şekilde yapmaya çalıştık. Ben yönetim kurulunda olan arkadaşlarıma, herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü biz iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İyi niyetle yaptığımız bütün çalışmaları sizler, Manisa kamuoyu değerlendiriyorsunuzdur. Takdir sizlerindir. Şimdide gerekli yetkiyi verdiniz yönetim kurulumuza. Yeni bir oluşumun içerisine girdik. Şimdi yeni bir heyecan duyuyoruz. ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz. Gerçekten yapılacak olan çok şeyler var hem spor adına, hem Türk futbolu adına hem de Türk sporu adına. Manisa Büyükşehir Belediyespor yönetimi olarak bunların farkındayız. Şimdi yeni bir heyecanla, yeni bir önerge verildi. Futbol takımımızda şirketleşiyor. Bu takım çok konuşulacak. Bunu neden yaptığımız, hangi amaçla yaptığımız, bunlar uzun süre tartışılacaktır. Bunların iyi niyetle yapıldığını söyleyebilirim. Manisa’ya güzel bir takım kazandırılmak isteniyor. Bunun devamlılığının sağlanması isteniyor. Bunların hepsini tartışacağız. Şimdi yönetim kurulumuza bir yetki verildi. Önümüzdeki süreçte hep beraber, en doğrusu nasıl olacaksa, nasıl yönetilecekse hep beraber karar vereceğiz. Hedefimiz bir üst lige çıkmak ve her zaman iddialı olmaktır. Bu bizim her zaman genlerimizde var. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızda var, başkanımızda var. Manisa’ya yeni bir heyecanda katmak istiyoruz açıkçası. İsmimiz değişiyor, logomuzda değişecek. Yapılması gereken çok şey tabi ki. Üstümüzde büyük bir sorumluluk var. Çok çalışmamız lazım, heyecan duymamız lazım. Bu işler heyecan duymadan olmuyor. Sporun ruhunda var zaten bu. Ben sizlere, bizlere gösterdiğiniz teveccühten dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizlere layık olmaya çalışacağız, Manisa’ya layık olmaya çalışacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesporumuza layık olmaya çalışacağız. Kulübümüzü çok güzel yerlere taşıdık. Kulübümüzün adı her yerde çok güzel bir şekilde anılıyor. Kulübümüzü çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte bunun sözünü verebilirim. Başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımı Cengiz Ergün olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ERGÜN, “HAİNLİK YAPMAYANLARA, BU KULÜBÜN ALTINI OYMAK İSTEYENLERİN DIŞINDA HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan’ın ardından Olağanüstü Genel Kurulda söz alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “ Değerli başkan, değerli divan, değerli yönetici arkadaşlar hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. ‘Nereden nereye?’. Birazcık hafızalarımızı yoklamak istiyorum. Çünkü hepimiz insanoğluyuz. Çünkü hepimiz bazı şeyleri çabuk unutabiliyoruz. Zaman zaman bunların hatırlanmasında fayda var. Her şeyden önce bugüne kadar bu kulüp çatısı altında emek vermiş değerli başkanlarımız var. İşte Ziya Başkan, işte Mehmet başkan. Ve değerli yöneticilerimizde var. Sonuçta görev yapmış tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki bu teşekkür hak edenlere. Hainlik yapmayanlara, bu kulübün altını oymayanlara. Sonuçta çoğu arkadaşımla, burada gördüğüm değerli dostlarımla Manisaspor çatısı altında hep çalıştık. Yönetici arkadaşlarımızda her sene değişenler oldu, ayrılanlar oldu. O gün için şartlar cereyan etti. Ancak herkes bu çatı altında, Manisaspor çatısı altında da görev yaptı. Allah hepsinden razı olsun. Tabi ki 10 sene önceye gittiğimde bir amatör takım ve gerçekten sıkıntılı günler içerisinde var olma mücadelesini yapmaya çalışan amatörce bir Manisa Belediyesi vardı. Yıllarca Manisaspor’da başkanlık yaptığım süreçlerde, içeride ve dışarıda olduğumuz süreçlerde de her zaman bu iki kulübün, birinin üst yapısıyla, birinin altyapısıyla devam etmesini hep savunan ve bunun her zaman sahada oluşmasının mücadelesini vermiş bir kişi olarak bunu ifade etmek istiyorum. Ancak bu 10 yıl bizlere çok şey gösterdi. Şahsımın siyasi olarak, Manisa Belediye Başkanı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmiş olmamdan kaynaklı, siyasetin, sporun içerisine girmesini hiçbir zaman istemediğim bu süreç maalesef ki bu iki kulübün siyasi olarak ayrışmasına ve kopuklaşmasına sebebiyet verdi. Çeşitli yıllar içerisinde desteğimizi vererek düşen takımı yeniden şampiyon yaptık. Ancak sonraki gelişmelerde maalesef ki genel kurullarında istenmeyen, yapılan üye noktalarında çeşitli olayları yaşadık. Her şerde bir hayır vardır. Sonuçta o günün şartlarında onlar yaşandı, ancak artık madem bu işi siyasete sokma noktasına gidildi, şahsıma yönelik bu noktada Manisa’da çeteler açıldı bizde kendi yolumuzda, kendi kulvarımızda devam etme noktasında önceSüper Amatör Kümeden, Bölgesel Amatör Lig’e ardından ise 3. Lig ve bu sene ilk defa yeni çıktığımız 2. lig noktasına geldik” diye konuştu.

“İLK DEFA MÜCADELE VERDİĞİMİZ LİG’DE FİNALİN KAPISINDAN DÖNMEMİZ BAŞARIDIR”

TFF 2. Lig’de mücadele verdikleri ilk yılı başarılı bir şekilde geçirdiklerini ifade eden başkan Ergün, “ Ben her şeyden önce 2018-2019 sezonu ve ondan önceki sene 3. ligden bu takımı 2. Lige ilk defa çıkaran başkan ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Sonuçta kim katkı ve desteğini esirgemediyse bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu senede Spor Toto 1. Lig’e çıkmayı çok istedik. Bizde bu konuda burukluk yaşıyoruz. Ancak bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Manisasporyıllar önce 3. Lig’den Süper Lig’e kadar bir trendi yaşadı. 3. Lig’den 2. Lig’e bu sene yeni yükselen Manisa Büyükşehir Belediyespor’un ilk defa var olduğu bu ligde play-off oynaması ve finalin kapısından dönmüş olması dahi büyük bir başarıdır. İstemediğimiz etkenler, öngöremediğimiz faktörler maalesef yarı final rövanş maçında sahada net bir şekilde maçı izleyenler ve televizyondan da maçı izleyen tüm Türkiye tarafından görüldü” ifadelerini kullandı.

“GALİP SAYILIR BU YOLDA MAĞLUP”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sözlerinin devamında ise şu ifadelere yer verdi, ‘Şayet inandığın uğurda, elinden geleni ardına koymadıysan, kaybetmemek adına dişinle tırnağınla kazıdıysan, ama yine de sadece senin iradenin bu müsabakayı kazanmaya yetmeyeceğini anladıysan, üzülme, müsterih ol. Zira mağlubiyet her zaman kaybetmek değildir. Öyle olsa bile kaybetmek senin şanından bir şey eksiltmez böyle durumlarda. Bırak kazandığını sananlar düşünsün’ demiş büyüklerimiz. İşte bizim yaşadığımızda buna benziyor.

“YARINLARA BAKMAMIZ LAZIM”

Bundan sonra yarınlara bakacaklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,” Tabi ki yıllarca bu tecrübeyi yaşamış bir kişi olarak bugün artık yeni bir dönem, yeni bir sayfa açmamız lazım. Düne değil, artık bugünden itibaren yaşadıklarımızdan ders çıkararak, üstüne ne koyabiliriz. Bu nokta da yarınlara bakmamız lazım. Yarından itibaren çalışmalarımızı daha fazlalaştırarak, eksiklerimizi görerek, eksiklerimizi tamamlama noktasında çalışmalarımızı bir an önce başlatmalıyız. Bu konuda başkana ve yeni yönetime büyük iş düşüyor. Tabi ki bu kulüp sadece futbol kulübü değil. Birinci önceliğimiz Manisa bünyesinde 13 tane spor branşında hizmet verme noktasında Manisa’da binlerce evladımıza spor eğitimi veriyoruz. Önceliğimiz her zaman ifade ettiğim gibi çocuklarımıza sahip çıkmamız, onları daha iyi geleceğe taşıyabilmemiz. Onlara daha güzel fiziki şartlar, imkanlar sunabilmemiz. Arkadaşlık duygularını verebilmemiz. Ülkesini seven, şehrini seven, aidiyet duygusunu seven bireyler olarak onları yetiştirmek bizim birinci görevimiz. O açıdan bütün bu branşlarda hizmet veren hocalarına, teknik kadrolarına, sahadaki çimin bakımını yapan, çamaşırını yıkayan işçi kardeşime kadar hepsine teşekkür ediyorum. Olaya bu açıdan bakıldığında sporun birleştirici ve kaynaştırıcı noktada, ikili ilişkilerin, sosyal hayatın gelişimi noktasında katkılarının çok fazla olduğunu hiç kimse inkar edemez. Ancak futbol kulübünün lokomotif olarak bakılması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Geçmişte bulunduğum camialar içerisinde, spor camiası içerisinde, kişisel titizliğim noktasında fazlasıyla har bulup harman savuran değil, her şeyi kuruşuna kadar takip etme noktasında olduğumu başkan ve bana yakın olan herkes çok iyi biliyor. Bu nokta da tabi ki yüzde yüz her yaptığınızda, koyduğunuz hedefe ulaşmanız veya başarıyı almanız mümkün olmuyor. Bir kere daha söylüyorum. İstemediğiniz faktörler, istemediğiniz, düşünemediğiniz etkenler bu işin içerisine girdiği zaman istediğimiz hedeflerde belki bugün kaybetmiş görünebiliriz ama yarın inşallah bu hedefleri aşmak birinci önceliğimiz olacaktır. O açıdan değerli başkan, değerli yönetici arkadaşlar hiç kendinizi üzmeyin. İnşallah önümüzdeki sene bu takımı direkt, bu sene yaşadıklarımızdan da ders çıkaracağız. Yılmadan, büyük bir sabır göstereceğiz. İnşallah daha güzel günleri Manisa’ya yaşatacağız. İnşallah Manisa’ya o günleri geçmişte olduğu gibi yine yaşatırız” sözlerini kullandı.

“BUNUN ADI HAİNLİKTİR”

Dünden bu yana sosyal medyaya baktığını dile getiren başkan Ergün, “ Tabi dünden beri sosyal medyaya bakıyorum. Eleştirenler var, çok sevinenler var. Kına yakma noktasında maalesef söylemler var. Ama bakıyorum da bunu yapanlar 3-5 kişiyi geçmiyor. Ve o şahıslara da baktığınız zaman daha düne kadar yanımdan ayrılmayan, yalakalık yapan, bu kulübün içerisinden ayrılmayan, maalesef o kişiler. Bunun adı eşittir hainliktir. Bu takım Manisa’yı temsil ediyor ve etmeye devam edecektir. Bunu herkes böyle bilsin. Kabul etse de, kabul etmese de. Siz ne kadar yazsanız da, çizseniz de bu böyle olacak. Bu da böyle bilinsin. O açıdan herkes rahat olsun. Biz şampiyonluklarda kaçırdık. Play-offmaçlarında da oynadık, kaçırdık. Ama yola devam ettiğimiz sürece de başarı hep geldi. Sabır gösterdik ve sonuç itibarıyla daha iyisi de önümüzdeki süreçte de yaşanacaktır. Ben buna inanıyorum, çünkü kalbimiz temiz. Biz inatçı insanlarız. Sonuç olarak kimsenin hakkını da, hukukunu da, buraya haramı sokmadık. Bunu da herkes böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH RABBİM UTANDIRMAZ”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Olağanüstü Genel Kurul’unda sözlerine şu şekilde son noktayı koydu, “ Şimdi bugün önergeler verildi. Şirketleşme noktasında sizlerde üyelerimiz olarak bunu onayladınız. Burada amaç her şeyden önce bu kulübü daha kurumsal kimliğe, kurumsal anayasası oluşmuş ve yarın şahısların üzerinde, kişiler değişse dahi daha iyi geleceğe, gelirini, giderini, bütçesini ayaklarının üzerine basmış bir kulüp haline getirebilmek düşüncesiyle bu hamleyi yapıyoruz. İnşallah rabbim utandırmaz. Daha güzel bir şekilde Manisa’yı bu kulüp, Manisa Futbol Kulübü olarak temsil eder. Sonuçta tabi ki bizler üzgünüz, Akhisar camiası üzgün. Onlarda Süper Lig’den düştü. Manisaspor camiası 3. Lig’e düştü. Sonuç itibarıyla bu sene üzgün bir senemiz. Gönül isterdi ki çok daha farklı şartlar oluşsaydı. Daha farklı bir şekilde bu üç kulübümüz içinde farklı noktalar gelişseydi. Ama hayatın gerçekleri de bu. Hayat devam ediyor. Ben yeni şirketin oluşmasından dolayı da bundan sonra ki süreçte gelirlerin arttırılabilmesi ve bu süre içerisinde Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, alt yapıya verdiğimiz önemin karşılığı olarak Mümin Özkasap Tesisleri’nden, buranın yenilenmesinden, Tarık Almış Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzunun akabinde Fikri Bayrıl Spor Tesisleri tamamen bitti yeni ek binalarıyla. Orada 54 tane çocuğumuz hayırlısıyla yemesinden, içmesinden, yatmasından, kalkmasına kadar dışarıdan getirdiğimiz genç çocuklarımız ve geleceğe umutla baktığımız evlatlarımıza sahip çıkma noktasında tesislerimizi bitirdik. Tevfik Lav Spor Tesislerimizde de çalışmalar bitti. Orda da hem kapalı spor salonu, antrenmanların yapılacağı bir salon, hem yeni bir stadyum var. Alt yapılarımızın bütün branşlarının maçlarını yapacağı bir saha ve tribünleriyle ve yatakhaneleriyle yine orada 30’un üzerinde evladımız, diğer branşlarımızın evlatları o tesisleri kullanma noktasında olacaklar. Bizde hedef biter mi bitmez. Bu tesisleri önümüzdeki süre içerisinde ekonomik şartlar uygun olduğu takdirde, gerek yapacağımız girişimlerle, tabi ki başarıya endeksli bunların hepsi. Bir üst lige kendimizi attığımız takdirde Manisa’yı yeni bir stadı kazandırmak her zaman hep idealim olmuştur. Bunu geçen dönemlerde yapamadık. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu hayata koyabilirsek mevcut Güzelyurt ta ki sahanın tamamen 10-12 bin sadece futbol amaçlı çok güzel bir stadı bakanlık nezdinde Akhisar nasıl yaptırdı Süper Lig’e çıktığı gibi. Sonuçta bizde bunun takipçisi olacağız. İnşallah başarırız diye düşünüyorum. Ben bugün yapılan genel kurulun hepimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Değerli başkana, yeni seçilen arkadaşlarımız var. Sayı 7’den 12’ye çıktı. Neden çıktı. Çünkü branşlar fazla, yetişilmiyor. Kulübümüzün daha kurumsal olması münasebetiyle, farklı alanlarda daha fazla takip etme noktasında hizmetleri değerli yönetici arkadaşlarımız takip edeceklerdir. Bunun çabası içerisinde olacaklardır. Kendilerine başarılar diliyorum. Dün bu kulübün yanında olduk. 10 senedir de hep oluyoruz. Yarın da Allah nasip ederse tabi ki görevde bulunduğumuz süre içerisin de görevimiz biter ondan sonra da yine dışarıdan her türlü desteğimizi yine Manisa için kendimizi feda etmeye hazır olduğumuzu bilinmesini istiyorum. Biz hiçbir zaman için sporun içerisinden kopmadık. İnşallah güzel başarıları da yaşayacağız. Ama umudunuzu yitirmeyin. Başkan ve yöneticilere söyleyeceğim tavsiyem bu olacak. Daha çok araştırın, daha çok dersinize çalışın. Şu anda kurumsal bünyede aşağı yukarı bu senenin başından beri yapmış olduğumuz yurt içinde ve yurt dışında muazzam bir scout ekibi kuruldu. Araştırmalar yapılıyor. Hem yabancı noktasında çalışmalarımız devam ediyor hem de Türkiye’de çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar raporlar halinde kulüp bünyesinde tutuluyor. Yeni yapılanma dedik, yeni şirketleşme dedik. Bu nokta da artık yöneticiler gelip geçse dahi dediğim gibi kemik kadroyu bu kulübün bünyesinde çalışacak personelleri, gönülden bağlılıkla, amatör ruhla, severek, isteyerek bu kulübün menfaatine çalışacak insanları iyi tespit ederek bu kulüp bünyesinde çalıştırmak. Bununda çalışmaları yapılıyor. İşte bunlardan bir tanesi de, bu kulübe hizmetini 1,5, 2 senedir veren Levent hocam. Bugün yine bu kulüp bünyesinde bir CEO olarak çalışmasını devam ettiriyor. Bu daha da gelişerek daha da devam edecektir. Yani şahıslara, kişilere bağlı değil. Ben, başkan bu kulüpten yarın gidebilir. Ama bu kulübün çatısı, ana yasası ve kuralları kesin uygulanacak bir sistemi getirmek tek düşüncemiz. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum. Her şey, hakkımızda hayırlısı olsun. İnşallah hepimize hayırlara vesile olur. Bir kere daha söylüyorum. Dünden, yaşadıklarımızdan ders alarak daha iyiyi yakalamak bizim birinci önceliğimiz. Çıta her zaman yukarıda. Her zaman daha iyisi. Daha güzelini Manisalılara yaşatmak. Çünkü Manisalılar bunu hak ediyor. Bunları geçmişte nasıl yaşattıysak bunları bir kara daha yaşatacağımızdan hiç kimse şüphe duymasın. İnşallah başaracağız. Genel kurulumuz hayırlı, uğurlu olsun”

YENİ YÖNETİM KURULUMUZ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Manisa Büyükşehir Belediyesporumuzun Olağanüstü Genel Kurulu’nda Başkanlığa Mevlüt Aktan seçilirken, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Hakan Kadayıfçılar, Özcan Nalbantlar, Bora Çaylan, Tanju Balatlı, Onur Baylan, Ayberk Aloğlu, Ertan Korkmaz, Bülent Karakurt, Hüseyin Hasacar, Ertuğrul Yıldırım ve Ramazan Burak Aslay seçildi. Görev dağılımının önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı.

Editör: TE Bilişim