Spor Toto 3. Lig 1. Grupta yakaladığı 9 maçlık seri ile zirveye ambargo koyan Manisa Büyükşehir Belediyespor 12 haftalık süreçte hiç penaltı kullanmadı. Oynadığı her maçta yaptığı baskı ile rakip takımlara sahayı dar eden yeşil-beyazlıların hiç penaltı kullanmaması şaşkınlık yarattı.

Attığı 22 gol ile Kemerspor 2003 takımından sonra en çok gol atan ekip olan ve yediği 6 gol ile grubun en az gol yiyen takımı olan Manisa Büyükşehir Belediyespor ’un bu sezon hiç penaltı kullanmamış şaşkınlık yarattı. Rakiplerine oranla oyunu daha çok rakip sahada oynamasına rağmen hiç penaltı atışı kullanamayan Manisa Büyükşehir Belediyespor 9 maçlık galibiyet serisinin dışında 12 maçlık penaltı kullanamama sersine de sahip oldu.

GENÇ HAKEMLERİN GAZABINA UĞRADI

Sezon başından beri yeşil-beyazlıların en az 5 tane net penaltısı genç hakemler tarafından heba edildi. Manisa Büyükşehir Belediyespor, en son Bergama Belediyespor karşısında da Umut Kaya’ya yapılan müdahale sonrası penaltı beklemiş ama maçın hakemi Eren Özyemişcioğlu bu pozisyonda beyaz noktayı göstermemişti.

LEVENT DEVRİM; “SANKİ PENALTI ÇALMAMAYA SÖZ VERMİŞLER”

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Levent Devrim; “Herhalde hakemler sezon öncesi bize penaltı çalmamaya söz vermişler. İşin şakası bir yana sezon başında beri en az 5 net penaltımız hakemler tarafında es geçildi. İyi sonuçlar aldığımız için bu durum göze çarpmıyor olabilir.  Ama bizim gibi oyunun hücum bölümünü çok iyi yapan bir takıma penaltı verilmemesi ilginç. Tabi ki olmayan pozisyona penaltı verilsin demiyoruz. Ama hakemlerimizin biraz daha dikkatli olması lazım. Burası 3.Lig ve yaş olarak genç hakemler maçlarımıza geliyor. Ben art niyet olduğunu düşünmüyorum ama 12 haftada hiç penaltı atmamızda ilginç bir istatistik “dedi.

PENALTI LİDERİ HEASK

Spor Toto 3.Lig 1. Grupta Halide Edip Adıvar Spor Kulübü bu sezon kazandığı 5 penaltı atışı grubun en çok penaltı atışı kullanan kulübü olarak göze çarpıyor.

Editör: TE Bilişim