16 Temmuz tarihinden bu yana Afyon’da sürdürdüğü yeni sezon hazırlıklarında sona doğru gelen ve Pazar akşamı Afyonkarahisar Spor Kompleksinde oynayacağı Yeni Orduspor maçının ardından Afyon kampının 2. etabını da tamamlayacak olan Manisa Büyükşehir Belediyespor’da Teknik Direktör Levent Devrim, 2. etap kamp dönemini değerlendirdi. 2. etap kamp döneminin yanı sıra birçok konuda önemli açıklamalarda bulunan başarılı teknik adam, “ Manisa Büyükşehir Belediyespor gelişmekte olan bir kulüp. Biz burayı ailemiz gibi görüyoruz. İlk hedefimiz olan 3. Lig şampiyonluğunu elde ettik. 2. Ligde de aynı hedefimiz devam edecek. Hedefimizden bir sapma yok. Geçtiğimiz sezon transferlerde uyguladığımız politikayı yine uyguladık. Hiçbir şey geçtiğimiz sezondan farklı olmayacak. Manisa Büyükşehir Belediyespor’da gösterge hep yukarı doğru çıkıyor. Bizde buna katkı vermek için çalışıyoruz. Çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu kulübün önü çok açık” dedi. İşte Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Devrim’in, Afyon kampında yaptığı çok önemli açıklamalar…

“YENİ SEZON HAZIRLIKLARI İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİDİYOR”

Afyon’da yeni sezon hazırlıklarının istediği gibi gittiğini söyleyerek sözlerine başlayan Teknik Direktör Levent Devrim, “  Yaklaşık 1 aydan bu yana Afyon’da yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyoruz. Kamp dönemleri her takım için klasik olarak yoğun geçer. Afyon’da, 1. etap kamp döneminde oyuncularımız fizik ağırlıklı bir kamp dönemi geçirdiler. 2. etap kamp döneminin başlamasıyla birlikte fizik ağırlıklı kampla birlikte yavaş yavaşta taktik ağırlıklı çalışmalarımızda harekete geçtik. İstediğimiz gibi, düşündüğümüz gibi gidiyor çalışmalar. Birçok gelişimi gerçekleştirmekle birlikte şu anda bizi en çok sevindiren hadiselerden bir tanesi Allah’a şükür sakatlığımızın olmaması. Bizim için sporcu sağlığı çok önemli. Geçen senede burada kamptaydık. Afyon’un fiziki ve iklim şartlarından gayet memnunuz. Her geçen gün üstüne katarak ilerliyor çalışmalarımız. İnşallah sezona an iyi şekilde başlayıp kendi hedefimiz ve aynı proje doğrultusunda kendi hedeflerimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR GELİŞMEKTE OLAN BİR KULÜP”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un gelişmekte olan bir kulüp olduğunu ifade eden Devrim, “ Aslında bakarsanız henüz Manisa Büyükşehir Belediyespor yeni bir kulüp. Özellikle gelişmekte olan bir kulüp. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve yönetim kurulumuzla birlikte marka değerinin en üst seviyeye çıkartılmak istendiği bir kulüp. Bunda da şu ana kadar çok önemli başarılar elde edildi, önemli yol kat edildi. Şu anda yeni bir kulüp olmasına rağmen herkes için cazibe merkezi burası. Gerek ortaya koydukları hedefler, gerekse bu hedefler doğrultusunda planları ve projeleri ile birlikte. Bizde, bu yapılan projeye yardımcı olmaya geldik saha içerisinde. Biz göreve geldiğimizde biraz sıkıntılıydı skorlar anlamında.  2016-2017 futbol sezonunun ortasında geldiğimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor’da şampiyonluk hedefine ulaşamadık ancak play-off maçlarına kalabildik. Play-off maçlarında yarı finalde elenmiştik. Geçtiğimiz sezon büyükşehir belediye başkanımız Cengiz Ergün, kulüp başkanımız Mevlüt Aktan ve yönetim kurulumuzla birlikte yaptığımız toplantıda aynı projenin aynı hedefin devam ettiği söylendi bize. Bizde bu hedef doğrultusunda futbolun doğrularını teknik anlamda yaptık.  İdari anlamda yönetim kurulumuz zaten doğruları yapıyor. Bizde teknik anlamda futbolun doğrularını yaparak bir yapılanma içerisine girdik. Bu konuda çok önemli bir mesafe harcadık diyebiliriz. Gelinen noktada ilk hedefimiz olan 3. Lig şampiyonluğunu elde ettik” diye konuştu.

“FUTBOL BİR MATEMATİK OYUNU DEĞİL”

Futbolun bir matematik oyunu olmadığını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Devrim, “ Geçtiğimiz sezon yaşadığımız şampiyonluk artık geride kaldı.  3. Lig’de şampiyon olduk. 2. Lig arenasında da bizim aynı hedefimiz devam ediyor. Hedefimizden bir sapma yok. Bir yapılanma içerisindeyiz biz. Geçen sene başlayan bir yapılanmaydı bu. Temelleri geçen sene atılmaya başlanmıştı. Şimdi üzerine yavaş yavaş koymaya çalışıyoruz. Futbolda hiçbir zaman dün yoktur. Futbolda her zaman için yarınlar vardır. Futbolda elde ettiğiniz başarının üstünden hala bir miras yemeye çalışırsanız, bu sizi geriye götürür. Biz geçen şampiyon olurken mutlaka hatalar yaptık, mutlaka eksiklerimiz vardı. Biz bu hatalardan şimdi ders çıkarıp yeni sezonda doğrularımızı geliştirerek daha da büyüterek hatalardan ders alarak sezona girmek istiyoruz. Elbette futbolda hiçbir şey dört dörtlük yürümez. Çünkü futbol bir matematik oyunu değil. Futbolda her şey sizin elinizde de değil. Öncelikle biz, ilk olarak buna kendimiz uyarak, futbolcunun kulübüne olan aidiyet duygusunu, kulübünün marka değerine olan saygısını her zaman için en üstte tutuyoruz. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana bu düşünce içerisindeyiz. Geçen sene burada oynayan arkadaşlarımız bunu çok iyi yürüttüler. Bu seneki arkadaşlarımızla hep onu paylaşıyoruz. Çok güzel bir kulüpte çalışıyoruz. İşleyişi çok doğru olan bir kulüpte çalışıyoruz, çok doğru insanlar tarafından yönetilen bir kulüpte çalışıyoruz. Bizde buna layık olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZİMLE BİRLİKTE SCOUT EKİBİ ÇALIŞMAYA VE SORUMLULUK ALMAYA BAŞLADI”

Takıma yapılan transferlerin uyumu ve sağladıkları katkılara da değinen teknik direktör Levent Devrim, “ Geçtiğimiz sezon transferlerimizde hedefi yakaladık diyebiliriz. Ben önce kulübümüzde işleyişi anlatayım. Manisa Büyükşehir Belediyespor’da biz göreve başlamadan öncede scout ekibi vardı. Bizimle birlikte aslında scout ekibi çalışmaya ve sorumluluk almaya başladı. Ben zaten Abdül ve Serkan hocayı daha önceden tanıyorum. Onların bilgisini de biliyoruz biz. Bilgili olan insanlara sorumluluk verdiğiniz zaman o insanlar o işin altından kalkabiliyor. Biz yıl içerisinde scout ekibiyle hemen hemen her gün istişare ederek, yapmak istediklerimizi, oynamak istediğimiz futbol felsefesini, çalışmak istediğimiz oyuncu figürlerini masaya yatırarak, hep fikir alışverişinde bulunarak her zaman bir transfer politikası izleyerek, bütçemiz dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık. Serkan ve Abdül hoca zaten Manisalılar. Kulübe olan aidiyetleri ortada. Onlarda bu sorumluluğu üzerine alarak çok hassas davranarak, çok iyi etüt ederek, beraber çalışarak bu işi yürütüyoruz. Onlarla çalışmaktan son derece mutluyum. İşlerini iyi yapıyorlar. Sizin aracılığınızla onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GERÇEKTEN ÇOK İYİ KARAKTERLERLE ÇALIŞIYORUZ”

Bu sezon başında da ortaya bir politika, bir felsefe koyduklarını söyleyen teknik direktör Levent Devrim, “ Bir politika, bir felsefe koyduk ortaya. Sizin de söylediğiniz gibi bu felsefeyi büyük oranda gerçekleştirdik. Bu sene öncelikle bir üst ligdeyiz. Biz geçen sene transferlerimizi yaparken şunu dedik , “ Bizim transfer ettiğimiz oyuncular biz bir üst lige çıktığımızda bizimle birlikte yürüyebilecek, bizimle birlikte olabilecek oyuncular olmalı”. Şimdi ise bakıldığı zaman bize geçen sene şampiyonluğu getiren, ağırlıklı olarak oynayan futbolcularımızın yüzde 80’i şu anda bizimle birlikteler. Bu da bizim işimizi doğru yaptığımızın bir göstergesi. Bu yılda 2. Lig’de oynayacağız. Yine hedefimiz şampiyonluk. Bu senede inşallah şampiyon olursak yani Spor Toto 1. Lig’e çıkarsak, bizimle yürüyebilecek, böyle her sene, her sene transferler yapmaktan ziyade o tür oyunculara gittik. Yıl boyunca izlendi bu oyuncular. Bununla birlikte bizim olmazsa olmazımız olan iyi futbolcunun yanında iyi karakterler seçmeye çalıştık. Gelinen noktada, bir aylık kamp dönemimizde bunda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Gerçekten iyi karakterlerle çalışıyoruz. Yeni gelen oyuncularımızın elbette biraz zamana ihtiyacı var. Yeni bir kulüp, yeni bir çevre, yeni bir hoca, yeni bir arkadaş grubu. Hepsi iyi oyuncular. Şu ana kadar olan çalışmalarından son derece memnunum. Her geçen gün tüm futbolcularım biraz üzerlerine koyuyorlar. Biz başından bu yana aynı şeyi söylüyoruz. Biz sevgi ve saygı kulübüyüz. Bunu sadece futbol takımının içerisinde oluşturmaya çalışmadık. Bunu geldiğimiz günden bu yana gerek kulübümüzün içerisinde, gerek personelde, gerekse yönetimde, başkanlarımızla bir aile havası yaratmaya çalıştık. Bunda da başarılı olduk gibi geliyor bize. En azından karşıdan öyle bir elektrik alıyorum ben. Sabah erken saatlerde gelip akşam geç saatlere kadar kulüpteyiz. Büyük bir keyifle çalışıyoruz, paylaşıyoruz” dedi.

“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR’U AİLEMİZ GİBİ GÖRÜYORUZ”

Manisa Büyükşehir Belediyespor’da doğruları yapmaya ve geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekleyen teknik direktör Levent Devrim, “ Biz kulübümüzü ailemiz gibi görüyoruz. Özellikle başkanımızla çok sağlam bir dostluğumuz var. Bir başkandan çok ötesi Mevlüt Aktan benim için. Mevlüt Aktan, bir başkandan çok bazen arkadaş, bazen dost, bazen başkandır benim için. Yönetim kurulumuzla da öyle. Sağ olsunlar bizi yalnız bırakmıyorlar, hep yanımızdalar. Sürekli fikir alış verişinde bulunuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ü zaten söylemeye, anlatmaya gerek yok. Cengiz Ergün başkanımız bizim için arkamızda olan en önemli güç. Bize inanılmaz derecede katkı veriyor, Gerek fikirleriyle, gerek konum itibarıyla. Biz de layık olmaya çalışıyoruz. Ben büyük bir keyifle çalışıyorum. İsteyerek geliyorum kulübe. Yaz döneminde kulübe gelerek çalışmam bu yüzden. Ya da her gün sabah 09.00’da gelip akşam geç saatlere kadar orda olmam bu yüzden. Büyük bir keyifle geliyorum. Bu anlamda gerek personel arkadaşlarımızla, gerek oyuncularımızla çok sıcak bir ortam ortaya çıktı. Bundan herkes büyük bir keyif alıyor. Bunu insanların yüzlerinde görebiliyoruz. Bir de saha başarısı gelince her şey güzel oluyor. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Benim yeni sloganım bu zaten. Biz sadece bir devre arası verdik. İlk yarısı bitti şimdi artık ikinci yarısına bakacağız. Doğrularımızı yapmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Hiç durmayacağız, hiç arkamıza bakmayacağız. Her zaman önümüze bakacağız. Hatalarımızdan ders alarak, oyuncularımızla birlikte, yönetimimizle birlikte, personelimizle birlikte, ailemizle birlikte hep beraber kucaklaşıp hedefimizi yakalamaya çalışacağız” diye konuştu.

“TAKIM OLARAK EKSİKLERİMİZ ELBETTE VAR”

Takımın şuan ki son durumunu da değerlendiren teknik direktör Levent Devrim, “Takım olarak elbette eksiklerimiz var. Henüz 1 aydan bu yana birlikteyiz. Çok yoğun geçiyor antrenmanlarımız. Maçımız var diye antrenman tempomuzu düşürmüyoruz. Bütün antrenman programlarımızı uyguluyoruz. Kendi işimize bakıyoruz. Bizim için asıl olan hazırlık maçları değil. Biz lige bakıyoruz. Ligi kazanmaya çalışıyoruz. Hazırlık maçlarını kazanmaya çalışmıyoruz. Hazırlık maçlarına bakıldığı zaman eksiklerimiz elbette var. Bir de daha kendi 11’imizi belirlemiş değiliz. Çok karışık oynatıyoruz takımı. İlk yarı başka takım, ikinci yarı başka takım oynuyor. Herkese o şansı vermek istiyoruz. Çünkü lig uzun bir maraton. Herkese ihtiyacımız var bizim. Herkesi hazır tutmamız gerekiyor bizim. Kimseyi küstürmememiz gerekiyor gerek fizik olarak, gerek psikolojik olarak. Bütün oyuncularımıza ihtiyacımız var. Bu doğrultuda hazırlık maçlarını oynuyoruz. Eksiklerimiz var ancak genel anlamda memnunum. Geçen seneden devam eden o oyun felsefemizi bu senede uygulamaya çalışıyoruz. Yeni gelen arkadaşlarımız bu felsefemizi gerçekleştirmemizde şu anda biraz eksik olabilir. Bunun daha yukarısı var bu takımda. Şu anda çok yorgunuz. 1 aydan bu yana kamptayız ancak oyuncularımız aynı kararlılıkta devam ediyorlar çalışmaya” ifadelerini kullandı.

“FUTBOLDA EN ÖNEMLİ GERÇEKLERDEN BİR TANESİ GÜÇTÜR, KUVVETTİR”

Yeni sezonda takımın geçtiğimiz sezondan farklı olmayacağını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Levent Devrim, “ Çünkü ben yapım gereği, sahada topu kullanan, tamamen tempoyu kendi ayarlayan kendi oynayan, oyunu yönlendiren bir takım olsun istiyorum. Zaten takımda tuttuğumuz oyuncular, transfer ettiğimiz oyuncular bu futbol felsefemize yatkın oyuncular. Futbolda en önemli gerçeklerden bir tanesi güçtür, kuvvettir, fizik kalitesidir. Çünkü futbol her geçen gün zorlaşıyor. Çok darbeli oynanıyor, çok kısa mesafede oynanıyor. Takımlar yaklaşık 110 kilometre falan koşuyorlar. Adam başına 10-11 kilometre düşüyor. Dolayısıyla böylesine şiddetli bir oyunda ayakta kalabilmeniz için kuvvetli olmanız lazım, iyi çalışmanız lazım. Biz oyuncularımıza bunu veriyoruz. İyi futbolcu herkese göre değişiyor. Biz doğru oyuncuya gidiyoruz. Kendi felsefemizi uygulayabilecek, kendi anlayışımızı ortaya koyabilecek oyuncuya gidiyoruz. Bunu yaparken de fizik kalitesine bakıyoruz. Bunu yaparken, transfer ettiğimiz oyuncuları ivmesi yukarıya gösteren oyunculardan seçiyoruz. İvmesi aşağı gösteren değil, yavaş yavaş işinin bittiği değil, hala aç, hala bir şeyleri isteyen, hala bir şeyleri koparabilen oyuncuları istiyoruz. Geçen seneden felsefe olarak sahanın içinde bir değişiklik olmayacak bizim için. Yine saldıran, yine agresif, yine isteyen, yine topun hakimiyetini elde eden, iki kanadı çok iyi kullanan tarzda oynayacağız. Biz hiç rakibimize bakmıyoruz. Rakibimizin kim olduğu bizim için önemli değil. Bizim sahada ne yaptığımız önemli. Biz eğer kendi istediklerimizi, kendi düşüncelerimizi sahaya yansıtırsak başarıyı elde ediyoruz. Geçen sene bu gerçekleşti. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu senede aynı felsefeyle devam edeceğiz” dedi.

“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MUTLAKA ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAKTIR”

Sözlerinin sonunda tüm Manisalılara seslenen teknik direktör Levent Devrim, “Biz geçen sene gerekli desteği gördük. Taraftar bazında, yazılı ve görsel bazında. Bu konuda onlara teşekkür ediyoruz. Aynı desteği yine görmek istiyoruz. Dediğim bu kulüp yeni yeni büyümeye çalışan, yeni yeni atılımlar yapmaya çalışan, marka değerini en üst seviyeye çıkarmak isteyen bir kulüp. Böyle bir anlayış var. Bizde saha içerisinde kulübe bu anlamda katkı vermeye çalışıyoruz. Bu kulübün öne çok açık. Bu kulüp çok çok daha iyi yerlerde mutlaka olacaktır. Bu Levent Devrim’le olur, Levent Devrim’ siz olur ama mutlaka olacaktır. Çünkü plan, proje, niyetler bunu hep gösteriyor. Gösterge yukarı doğru hep çıkıyor Manisa Büyükşehir Belediyespor’da. Bizde buna katkı vermeye çalışıyoruz. Çok çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Camiamızı yakışır bir oyun anlayışıyla, oyuncu grubuyla, antrenör kadrosuyla sahada olacağız. Allah’tan, inşallah bütün hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz bir yıl diliyorum. Öncelikle yeni sezon hepimiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Tüm Manisa arkamızda dursun ve tribünlerde bizi desteklesin.  Bizde sahada gerekeni yaparız inşallah” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim