İl genelinde 17 bin sporcunun futbol oynadığı kaydedilirken, bunlardan 11-18 yaş kategorisinde 3 bin 500 lisanslı futbolcunun yanı sıra küçük yaş kategorisinde yaz-kış futbol kurslarında eğitim gören lisanssız futbolcu sayısının da 7 bini bulduğu bildirildi.

GSİM’DE ÜCRETSİZ FUTBOL EĞİTİMİ

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde her branşta olduğu gibi futbol kurslarına da ilgi çok büyük. Çocuk ve gençler, uzman antrenörler eşliğinde gerçekleşen kurslarda ücretsiz olarak futbol eğitimi alıyor. İl Müdürlüğü Futbol Antrenörü Nihat Aktar, kurslara olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, çocuklar ve gençleri spor yapmaya davet etti. Sporun artı yönlerinin çocuklara olumlu yansıdığını gözlemlediklerini söyleyen Aktar, “Sporcularımızın buraya gelip futbol oynamaları, yeteneklerini keşfetmeleri, aileleri olan ilişkilerinin daha sağlıklı ilerlemesi, derslerine katkısı, beslenmeleri, uyku düzenleri, onlar için bulunmaz bir nimet. Buraya geldiklerinde daha çok çevrelerinin olduğunu, içine kapanık olanların açıldığını, kendilerine olan özgüvenlerinin de arttığını görüyoruz. Bu da bizi çok memnun ediyor” dedi.

“İL MÜDÜRÜMÜZ YUNUS ÖZTÜRK BİZE TAM DESTEK VERİYOR”

Daha fazla çocuk ve genci tesislere çekme adına verilen imkanlar dahilinde ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade eden Aktar, “Sağ olsun İl Müdürümüz Yunus Öztürk bize tam destek veriyor. Arkamızda duruyor. Bu destekle buraya daha çok genç toplamaya çalışıyoruz. Çocuklar ilk geldiklerinde biraz çekimser geliyorlar ama sporun onlara sağladıkları katkıyı gördükten sonra hiç vazgeçmiyorlar. Aralarındaki iletişim iyi düzeye çıkıyor. Buraya gelmelerini, yeni arkadaşlar edinmelerini istiyoruz. Eğer ki yetenekleri varsa çocuklarımızın gelişimine hocalarımız ile beraber katkı sağlamaya çalışıyoruz. Birçok yere çocuklarımızı gönderdik ve transferlerine katkıda bulunduk. Velilerimiz de çok ilgili. Çocukları teknolojinin esiri olmaktan kurtarmalarını tavsiye ediyoruz. Sadece futbol için değil, birçok branşımız var. Sporun çocuklara nasıl fayda sağladığını ilerde çok daha iyi anlayacaklardır. Hangi branş olursa olsun spor yapmak, çocuklarımızın geleceğine yön veriyor” diye konuştu.

“SPORUN DERSLERİMİZE OLUMLU KATKILARI OLUYOR”

Kurs gören futbolcular da çok güzel bir ortamda futbol oynadıklarını söyleyerek, “Evde teknolojik aletlerle oynamaktansa spor yaptığımız için çok mutluyuz. Sporun derslerimize olumlu katkıları oluyor, aynı zamanda iyi arkadaşlıklar kurmamıza da neden oluyor. Büyük kulüplerde oynamayı hedefliyoruz. Bize bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: TE Bilişim