PTT 1.lig'de, ligin son haftasına girilirken, Manisaspor'un bulunduğu durumu tüm çıplaklığı ile değerlendiren Manisaspor'un efsane Kaptanı Bülent Hasgönüllü, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'in, "Mucizeyi başarmaya çalışacağız" ifadelerine karşılık Manisaspor'un bu ligden düşmesi mucizeydi, Abdullah Mergen bu mucizeyi başarmak üzere "dedi.

BÜLENT HASGÖNÜLLÜ; "ESAS MUCİZE MANİSASPOR'UN DÜŞMESİDİR"
Manisaspor'un efsane Kaptanı Bülent Hasgönüllü Manisa Olay Gazetesi'ne Manisaspor'un bulunduğu durumu net cümleler ile değerlendirdi. Bugünkü tablonun tek sorumlusu Başkan Abdullah Mergen'dir diyen Hasgönüllü; " Başkan mucizeyi başarabiliriz diyor. Esas mucize bu takım bu ligden düşmesi. Yanlış yönetimler sonucu Manisaspor bu ligden düşerdi, sanırım Abdullah Mergen bu mucizeyi gerçekleştirecek" dedi.
Sözlerine Manisaspor bu duruma bağıra bağıra geldi diye başlayan Kaptan Bülent Hasgönüllü; " Manisaspor bu durumda olması sürpriz bir şey değil. Felaket geliyorum diyordu. Göz göre göre Manisaspor'u düşecek takım haline getirdiler. Bu takım kadro olarak ilk 10'da olması gerek. Ama Manisaspor yönetimi, Başkan Abdullah Mergen'e boyun eğerek bu takımı bu noktaya getirdi. İşimiz çok zor. Mucizeden öte bir tablo var. Bana göre bu takımın bu sezon düşmesi bir mucizeydi. Abdullah Mergen bunu büyük ihtimalle başardı. Bu günah tüm Manisaspor yönetimindir. Çünkü bir yönetim Başkana bu kadar boyun eğerse, Başkan Abdullah Mergen'de bildiğini okur. Gerçekten çok yazık. 50 yıllık mazisi olan bir kulüp bu noktalara geldi" dedi.

"BAŞKAN MERGEN'İN PLANLARI DA BİTMEZ BORÇLARI DA"
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'in B planımız hazır Spor Toto 2.Lig'de şampiyonluğa oynayacağız sözlerini değerlendiren Kaptan Bülent Hasgönüllü; " Başkan Abdullah Mergen'in zaten hep B planı var. Demek ki PTT 1.Lig'in de oynamak A planı, Spor Toto 2.Lig'de oynamak B planı, 3.Lig'de oynamak ise C planı. Başkan'ın planları bitmez ama bu gidişle Manisaspor'un borçları artarak devam edecek gibi. Şimdi bir takım ve ya başkanın planları olabilir. Bunlar sezon başı açıklanır. Biz şampiyon olacağız diye başladık lige. Sonra Play-Off oynayacağız dedik. Daha sonra kümede kalacağız dedik. Şimdi ise B planı Spor Toto 2.Lig'de şampiyon olmak. Bu yüzden diyorum Abdullah Mergen'de planlar da bitmez borçlar da" dedi.

"GÜVEN TAZELEMESİ LAZIM"
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen'in kongre zamanında olacak sözlerini de değerlendiren Kaptan Bülent Hasgönüllü; " Manisaspor'un bulunduğu bu noktada, Abdullah Mergen ve yönetiminin güven tazelemesi lazım. Veremeyecek hesabım yok diyor. Çıksın kongre kararı alsın. Ak kim Kara kim çıksın ortaya. Zaten korkacak bir şeyi yoksa kongre kararı alır. Ama Başkan Mergen gündelik hedeflerle gündemi oyalıyor. Ben kimseden çekinmiyorum diyorsa alsın kongre kararı. Kongreden zaferle çıkarsa zaten kimse bir şey diyemez. Ama Başkan Abdullah Mergen Manisaspor'u değil kendi menfaatlerini düşünüyor." dedi.

"YÖNETİMDE EN AZ BAŞKAN KADAR SUÇLUDUR"
Sözlerine devam eden Hasgönüllü; " Tek suçlu başkandır demiyorum. Manisaspor yönetimi de en az Başkan Abdullah Mergen kadar suçludur. Başkan Abdullah Mergen her kararını susarak ya da susmayarak destek oldular. Sonuç ortada. Herkes şapkasını önüne koysun. Manisaspor tarihi bu olanları yazacak. Maalesef bu Manisaspor yönetimi yaptığı her hamle ile sınıfta kalmıştır. Şampiyonluk hayalleri olan bir camiayı ligden düşecek noktaya getirdiler." dedi

"BORÇLARIN ARKASINA SIĞINMAYA HAKKI YOK"
Kulübün maddi yapısı ile ilgili bir değerlendirme yapan Kaptan Bülent Hasgönüllü; "Başkan Abdullah Mergen'in borçların arkasına sığınmaya hakkı yok. Çünkü kongre sürecinde bir önceki yönetimi ibra ederek bu borçları kabullendi. Kimse ona zorla bu işi yaptırmadı. Gün geçtikçe de borçlar artıyor. Şimdi Abdullah Mergen'in borç edebiyatı yapması komik oluyor. Bu tablo Başkan Mergen'in kötü yönetiminden kaynaklanıyor" dedi.

"AK PARTİ'NİN PLANLARI SUYA DÜŞTÜ"
Son olarak Manisaspor ve AK Parti yakınlaşmasını değerlendiren Kaptan Bülent Hasgönüllü; " Spora siyasetin bulaşmasına en başından beri yanlış buluyorum. Hele ki Manisaspor'u, AK Parti'nin arka bahçesi yapılması bence bir skandal. Kulüp Başkanı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı olacak. Kulübün muhasebecisi AK Parti yönetimine girecek. Sonuçta ortada. Siyasete malzeme yapılan Manisaspor küme düşüyor. Ama esas plan başkaydı. AK Parti, Manisaspor kümede kalsaydı bu takımı ben kurtardım diyecekti. 7 Haziran seçimleri öncesi bu edebiyat ile oylarını artırmayı düşündüler. Ama olmadı. Zülfikar Gürcan ve Abdullah Mergen'in tüm planları suya düştü. Tabi bu planlar suya düşünce Manisaspor 'da ligden düşme noktasına geldi. Son olarak buradan herkese sesleniyorum. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Durum ortada. Hala masal anlatmanın gereği yok. Bir kez daha söylüyorum, Başkan Mergen veremeyecek hesabım yok diyor. Alsın kongre kararı Manisasporlular ile hesaplaşsın." diyerek sözlerine son verdi.




Editör: TE Bilişim