Manisa Büyükşehir Belediyespor, şampiyonluklara abone oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önderliğinde, Mevlüt Aktan başkanlığında ki  genç ve dinamik yönetimiyle ilk yılında hem futbolda hem de basketbolda bir üst lige çıkmayı başaran yeşil beyazlılar, kurumsallaşma yapısı ve her geçen gün genişleyen vizyonu ile de Türkiye’nin örnek kulüplerinden biri olmayı başardı.

FUTBOL VE BASKETBOLDA MÜTHİŞ BAŞARI

Manisa Büyükşehir Belediyespor’da ilk şampiyonluk öyküsü futbol takımından geldi. Yeşil beyazlı ekip 2017-2018 futbol sezonunda tüm rekorları alt üst ederek, teknik direktörü Levent Devrim yönetiminde ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve adını TFF 2. Lig’e yazdırmayı başardı. TFF 3. Lig 1. Grup’ta 75 puan toplayarak şampiyon olan ve TFF 2. Lig’e yükselmeyi başaran Manisa Büyükşehir Belediyespor’da şimdi hedef Spor Toto 1. Lig olarak belirlendi.

SPORUN İÇİNDEN GELEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CENGİZ ERGÜN’ÜN BÜYÜK DESTEĞİ ELDE EDİLEN BAŞARILARDA ÖNEMLİ ROL OYNADI

Manisa’nın sporun içinden gelen büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün’ün verdiği büyük destek yaşanılan zaferlerde önemli rol oynadı. Futbol ve basketbolda bir üst lige yükselerek sezonu çifte zafer ile kapatan Manisa Büyükşehir Belediyespor’da şimdi hedef Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve kulüp başkanı Mevlüt Aktan önderliğinde çok daha önemli başarılara imza atmak.

AMATÖR KÜMEDEN TFF 2. LİG’E UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Manisa Büyükşehir Belediyespor, 2011 yılında başlayan Bölgesel Amatör Lig serüveninde 2017-2018 futbol sezonunda Teknik Direktörü Levent Devrim önderliğinde tarihi bir başarı yakaladı. 1994 yılında Manisa Belediyespor adıyla kurulan yeşil beyazlılar, 2011 yılında Manisa Amatör Süper Lig'de namağlup olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselmeyi başardı. Bölgesel Amatör Lig’de ilk sezonundan itibaren 3. Lig hedefiyle yola çıkan yeşil-beyazlılar, 2014-2015 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig 8’inci Grup’ta şampiyon olarak adını TFF 3. Lig’e yazdırmayı başardı. 2017-2018 futbol sezonunda ise TFF 3. Lig 1. Grup’ta sezonun bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Manisa Büyükşehir Belediyespor, TFF 2. Lig arenasında yerini aldı.

SON ANDA KURULAN BASKETBOL TAKIMI TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ’NE YÜKSELMEYİ BAŞARDI

Sezon başında son anda hayata geçirilen ve kurulmasına karar verilen Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımı, uzun lig maratonunda mutlu sona baş antrenörü Ceyhun Cabadak yönetiminde ulaşmayı başardı. Uzun lig maratonunda normal sezonu 41 puanla zirvede bitiren yeşil beyazlı dev adamlar, play-off eleme turunda ise Serra Sünger İnegöl Belediyespor’u iki maçta da mağlup ederek final grubu maçlarına kalmayı başardı. Final grubu maçlarında da başarılı sonuçlar almaya devam eden Manisa Büyükşehir Belediyespor’un dev adamları, final grubu maçlarını şampiyon olarak tamamlayan Final Spor’un ardından averajla 2’inci sırada tamamladı ve Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselmeyi başardı.

Editör: TE Bilişim