Baş antrenörü Ceyhun Cabadak yönetiminde bu sezon Türkiye Erkekler Basketbol 2.Ligi’nde gösterdiği müthiş başarı öyküsüyle adını Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi’ne yazdırmayı başaran Manisa Büyükşehir Belediyespor’un erkek basketbol takımında gözler yeni sezona çevrildi. Baş antrenör Ceyhun Cabadak elde ettikleri başarıda kulübün yapısının çok büyük payı olduğunu dile getirdi. Cabadak, “ Bu konuda bizlere büyük destek veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, kulüp başkanımız Mevlüt Aktan’a ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyoruz. Burada sporun yaşaması adına verdikleri destek çok değerli” dedi.

“BAŞARIMIZDA BİR ÇOK FAKTÖR VAR”

Elde ettikleri başarıda bir çok faktörün olduğunu söyleyen baş antrenör Ceyhun Cabadak, “ Bizim bu sezon elde ettiğimiz başarıda bir çok faktör var. Sezon başında çok geç toplandık. Markette çok az sayıda oyuncu adedi kalmıştı. Aralarından en iyilerini ve doğru karakterleri seçtik. Bu bizim için önemliydi. Burada kulübün yapısının çok büyük payı var. Bize çok güzel imkanlar sundular. Dolayısıyla hepsi bir araya geldiği zaman başarı geliyor. Çok çalışarak biz kendi sistemimizi dikte etmeye çalışarak, tüm sezon boyunca istikrarlı bir şekilde gittik. Hatta biraz erken istikrarı yakalayıp beklentileri de çok erken yükselttik. Diğer takımların hedefi haline geldik. Bunlar biraz bizim dezavantajımız oldu. Ancak sezonun geneline baktığınız zaman bu ligde en büyük galibiyet yüzdesine ulaşan en istikrarlı takım olduk. En çok kazanan takım olduk. Başarıyı hep birlikte yakaladık. Yardımcılarıma, teknik ekipten, idari ekibe, idari ekipten personeline kadar başta oyuncularım olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“YENİ SEZON YAPILANMASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ”

Yeni sezon yapılanmasıyla ilgili olarak en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekleyen Cabadak, “ Başta, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, kulüp başkanımız Mevlüt Aktan’a basketbol şube başkanı Orkun Şıktaşlı’ya, yönetim kurulu üyelerimize, taraftarlarımıza ve her zaman yanımızda olan Haktan Keskin’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum destekleri için. Çok zorlu bir sezonu geride bıraktık. Bu zorlu sezonu çok çalışarak geçirdik. Ancak ödülümüzü aldığımızı düşünüyorum. Bundan sonra yeni sezon için yapılanmasıyla alakalı çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

“CENGİZ ERGÜN BAŞKANIMIZIN SPORUN İÇİNDEN GELMESİ, SPORU BİLMESİ, BİZİM ÇOK LEHİMİZE BİR DURUM”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün sporun içinden gelmesinin, spordan anlamasının, sporu bilmesinin kendilerinin çok lehine bir durum olduğunu ifade eden Cabadak, “ Maçlarımızda attığımız basketlerden sonra Cengiz Ergün başkanımızın reaksiyonlarını gördüğümüzde bizimde motivasyonumuz artıyor.  Dolasıyla tabii sporun içinden gelmesi, spordan anlaması, sporu bilmesi bizim çok lehimize bir durum. Sağ olsunlar çoğu kulüpte bulamayacağınız imkanlar ve çalışma şartlarına sahip olduk. Yani onların desteği çok değerli burada sporun yaşaması adına” diye konuştu.

“İNŞALLAH BİR ÜST LİGİ ZORLAYACAK BİR TAKIM YARATABİLİRİZ”

Yeni sezonda ilk kez mücadele edecekleri bir yapının, bir ligin içerisinde olacaklarını söyleyerek sözlerine son noktayı koyan Manisa Büyükşehir Belediye Spor Erkek Basketbol Takımı’nın baş antrenörü Ceyhun Cabadak, “ Öncelikle lige tutunmamız gerekiyor. Ligde kalmayı garantilemek lazım. Biz çok çalışarak sezon içerisinde gelişim gösteren bir takım yaratmak istiyoruz. Orada sezon performansımıza göre hedefleriniz şekillenir. Play-off hedefini zorlayabilir, play-off hedefine ulaşabiliriz. İnşallah oraları zorlayacak bir takım yaratabiliriz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim