KULİS ÖZEL HABER

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta zirveye ambargo koyan Manisa Büyükşehir Belediyespor ’da defansın yıldızı Ufukhan Bayraktar takımın yıldızı oldu. Geçtiğimiz sezon devre arasında Anadolu Selçukluspor’dan transfer edilen yıldız oyuncu, bu sezon 12 haftada savunmanın değişmezlerinden olmakla kalmadı, 3 gol üreterek sonuca da direkt etki etti. Kariyerinin en gollü sezonunu geçiren Ufukhan Bayraktar, geçen sezon Manisa Büyükşehir Belediyespor adına 2 gol atma başarısı göstermişti.

GALİBİYET SERİSİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Üst üste kazandığı 9 maç ile muhteşem bir seriye imza atan Manisa Büyükşehir Belediyespor ‘da  Ufukhan Bayraktar’ın sergilediği başarılı performans bu seride önemli bir rol oynadı. Geriden oyun kurması ile yeşil-beyazlıların pas oyununa büyük katkıda bulunan Ufukhan, duran topları da etkili olarak kullanarak rakip takımların korkulu rüyası oldu.

ŞUT İZNİ VERMİYORLAR

Savunmayı başarı ile yöneten, geriden atakları başlatan, 1.83'lik boyu ile hava toplarını toplayan tecrübeli futbolcu, 3 gollük performansıyla Spor Toto 3. Lig 1. Grupta en çok skor üreten stoperlerin arasında yer alıyor. Ufukhan savunmada ki partneri Mehmet Kuruoğlu ile sergilediği performans ile Manisa Büyükşehir Belediyespor ligin en az gol yiyen takımı oldu. Ayrıca bu ikili rakip forvetlere tam bir duvar oluşturdu. 12 haftada Manisa Büyükşehir Belediyespor karşılaştığı takımlardan sadece 6 gol yerken attığı 22 gol ile ligde en çok averaja sahip takım oldu.

KRİTİK GOLLERİN ADAMI

31 yaşındaki başarılı savunma oyuncusu bu sezon attığı kritik goller ile takımın lider olmasında büyük bir paya sahip oldu. Kemerspor 2003 maçında son dakikalarda beraberlik golünü atan Ufukhan takımını mağlubiyetten kurtarırken, Erbaaspor deplasmanında attığı frikik golü ile de takımına galibiyeti getirmişti. Başarılı savunmacı en son olarak Bergama Belediyespor maçında yeşil-beyazlıların 2.golüne imza attı.

"SİNİRLERİME HAKİM OLUYORUM"

Geçtiğimiz sezon gösterdiği hırçınlığı bu sezon sahaya yansıtmadığını belirten Ufukhan: " Sırf geçen sezon değil, kariyerimin her sezonunda çok kartlar var. Ancak bu sezon takımımızda bir kolej takımı havası var. Sezon başında hocamız da sempatik bir takım olmamız gerektiğini, bunlara dikkat etmemiz gerektiğini söyledi. Ben de kendime hakim oluyorum. Artık biraz daha tecrübe kazandım, sinirlerime daha çok hakim olmaya çalışıyorum." dedi.

“BASKI HİSETMİYORUZ”

Kariyerini her döneminde hedefli takımlarda oynadığını belirten Bayraktar: "Ben daha önce de şampiyonluklar yaşadım. Oynadığım her takımda Play-Off hedefinin içinde yer aldım. Sezon başı bize öyle bir özgüven aşılandı ki, bu sezonun nasıl gideceğine kendimi hazırladım. Sezona iyi başlamadık, ilk 3 haftada galibiyet alamadık ancak yönetim olsun, taraftar olsun desteklerini esirgemediler ve bu takım başarılı oldu. 9'da 9 yaptık ve inşallah sezon sonu hak ettiğimiz yeri bulur, şampiyon oluruz. Daha önce bu durumları yaşadığım için takım arkadaşlarım kadar baskıya girmiyorum. Bu performanslarımız normal, çok iyi bir takımız ve bu noktaları görmesek o zaman hayal kırıklığı yaşardım. Hem ben hem takım arkadaşlarımızda baskı yok, çok rahatız." dedi.

Editör: TE Bilişim