Evinde TB2L A Grubu'nda ilk maçını 82 sayı farkla kazanan Bornova Belediye'yi ağırlayan Manisa'nın Devleri zorlu mücadeleyi 79-66 galip tamamlayarak 5. hazırlık maçında 5. zaferini kazandı ve lig öncesi hazır olduğunun sinyalini verdi.

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor, bir hazırlık maçından daha zaferle ayrıldı. Haftasonu İzmir BŞB deplasmanında art arda 4. galibiyetine ulaşan Manisa'nın Devleri, dün oynanan Bornova Belediyespor maçından da galibiyetle ayrılarak 5 maçta 5. galibiyetine ulaştı. Maçın ilk periyodunda Enis'in oyun dışı kalmasıyla beraber bocalayan ve rotasyonu daralan Belediye, ilk 10 dakikayı 16-15 geride tamamladı. 2. çeyrekte de istediği performansı sahaya yansıtamayan devler, devreyi 34-32 geride kapattı. Maçın 2. yarısındaysa bambaşka bir takım sahadaydı. 3. çeyreği 55-53, maçı da 79-66 önde tamamlayan devler, maçtan galibiyetle ayrıldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor'u 9'da 9 isabetle oynayan Omay Yıldırım 20 sayıyla takımının skor yükünü yüklenirken, Recai Öztürk 12 sayı 8 ribaundla büyük katkı verdi.

"İYİ SİNYALLER VERİYORUZ"

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ceyhun Cabadak iyi sinyaller verdiklerini belirterek:" Hep aynı şeyi konuşuyoruz, geç toplanmış bir takımız. Karşımızda şimdi resmi maç yapmış bir takım vardı. Bize göre sezonu erken açmış, geçtiğimiz sezondan 6-7 oyuncuyu kadrosunda tutmuş, aynı koçla devam eden bir takım. Biz 43 günlük bir takımız ancak 2. devre takımımızın iyi reaksiyon vermesi önemliydi. İlk devre Enis'in de oyundan atılmasıyla biraz bocaladık. Enis oyun dışı kalınca Recai de hasta hasta uzun rotasyonunda daha çok rol aldı. Recai büyük fedakalarlık yaptı bu konuda. 2. devre koyduğumuz efor önemliydi. Özellikle topu paylaşmaya başladık, kalitemizi sahaya yansıttık. İlk yarı 5 olan asist sayımız 2. yarı 13'e yükseltti, bu bizim için iyi bir sinyal. Genel olarak 2. devre oynadığımız oyundan memnunum. Salı günü Aliağa'da bir üst lig takımı Petkim'le oynayacağız. Hem üst lig takımı, hem yabancısı olan, daha kaliteli Türkleri olan bir takıma karşı neler yapabileceğimizi göreceğiz." dedi.

Editör: TE Bilişim