İkiz Kuleler MASKİ Salonu’nda, Celal Bayar Üniversitesi Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selhan Özbey ve Celal Bayar Üniversitesi Spor Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Kalkan tarafından verilen seminere, Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Nalbantlar, Kulüp Genel Müdürü Alparslan Kaya,  alt yapı sporcuları ve antrenörler katıldı. 

ÖZBEY, “SPORU KULLANARAK BU DEĞERLERİ ONLARIN YAŞAMIN İÇİNDE KULLANMALARINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün organize ettiği seminer öncesinde açıklamalarda bulunan Celal Bayar Üniversitesi Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selhan Özbey, “ Ben, Spor Bilimleri Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışıyorum ancak biz aynı zamanda bir merkez kurduk. Bu merkezin adı Olimpik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi. Bize böyle bir teklif geldiğinde, bu merkez kapsamında öğrencilere destek olmak istedik. Aslında bizim temel amacımız spor yoluyla çocukların ve gençlerin gelişimine destek vermek. Bu kapsamda özelikle ırkçılık-ayrımcılık ve fair play konularını işledik. Bunlar sadece sporda değil, yaşamda da çok önemli. Sporda yaşamak içinde bir olgu. Dolayısıyla aslında sporu kullanarak, bu değerleri onların yaşamın içinde kullanmalarını sağlamak istedik. Genel olarak hedefimiz bu. Sporcularımız ve antrenörlerimiz için çok faydalı bir seminer gerçekleştirdiğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

KALKAN, “ÖZELLİKLE SPORCULARIMIZ AÇISINDAN ÇOK FAYDALI BİR SEMİNER OLDU”

Celal Bayar Üniversitesi Spor Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Kalkan ise seminer sonrasında yaptığı açıklamada, “ Bu seminerin amacı sporcularımızın ve antrenörlerimizin fair-play konusunda bilgilendirilmesiydi. Irkçılık ve ayrımcılık konularında neleri doğru, neleri yanlış yaptığımızı, neleri yapmamız veya yapmamamız gerektiği hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık ve seminer verdik. Özellikle sporcularımız açısından bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yaş gruplarındaki çocukların gerek söylemlerinde, gerek günlük yaşamlarında, gerekse spor sahalarında ister istemez fair- play ve etik dışı davranışlara bulaştıklarını görüyoruz. O nedenle bu eğitimlerin bu yaşlarda önemli olduğunu düşünmekteyiz. Bu nedenle bu eğitimi düzenledik” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÖZCAN NALBANTLAR ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

İkiz Kuleler MASKİ Salonu’nda düzenlenen ırkçılık- ayrımcılık ve fair play konulu seminere katılan Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Nalbantlar, seminer sonrasında desteklerinden dolayı Celal Bayar Üniversitesi Olimpik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selhan Özbey ve Celal Bayar Üniversitesi Spor Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Kalkan’a seminere sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür etti ve çiçek takdim etti.    

NALBANTLAR, “SADECE SAHALARDA DEĞİL NORMAL YAŞAMDA DA ÇOK ÖNEMLİ”

Fair-play, ırkçılık ve ayrımcılığın sadece spor sahalarında değil, normal yaşamda da çok önemli olduğuna vurgu yapan Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Nalbantlar ise seminer sonrasında yaptığı açıklamada, “ Hem sporcularımız, hem antrenörlerimiz için oldukça pozitif bir seminer oldu. Düzenlediğimiz seminerde sporcularımızı ve antrenörlerimizi bilgilendiren Selhan Özbey ve Naci Kalkan hocalarımıza Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübümüz adına teşekkür ediyorum. Sportif başarıların yanı sıra bizim en çok hassas olduğumuz konuların başında fair- play ruhu geliyor. Altyapımızda spor yaşamlarını sürdüren binlerce öğrencimize önce bunu aşılıyoruz. Çok faydalı bir seminer gerçekleştirdik. Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak bu tür faaliyetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim