Manisa Büyükşehir Belediyesi, amatör kulüplere verdiği malzeme desteği geleneğini bu yılda sürdürdü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün katılımıyla 58 amatör futbol kulübüne eşofman, futbol topu, yağmurluk ve krampondan oluşan malzemeler teslim edildi.
BAŞKAN ERGÜN MADDİ YARDIM MÜJDESİNİ VERDİ
Manisa'nın 17 ilçesinde Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör ve 1. Amatör Kümede mücadele eden 28 kulübe Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından malzeme desteği yapıldı. Malzeme teslim töreninde spor kulüplerinin yöneticilerine birde müjde veren Başkan Ergün, 2016 yılında kulüplere maddi destek sağlayacaklarını söyledi.Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Güzelyurt Mahallesi'nde hizmete sunduğu Spor Salonu ve Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen törenle malzemeler kulüplerin temsilcilerine teslim edildi. Düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, ilgili daire başkanları, şube müdürleri ile birlikte ASKF Manisa Temsilcisi İsmail Aydın ve spor kulüplerinin yöneticileri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan ASKF Manisa Temsilcisi İsmail Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün'ün göreve geldiği günden bu yana amatör kulüplere önemli destekler verdiğini söyledi. Önemli bir görev üstlenerek spor kulüplerinde gençlere hizmet eden antrenör ve yöneticilerin sahipsiz bırakılmadığını ifade eden Aydın, "Son zamanlarda destekler her konuda arttı. Bu desteklerin karşılığını almaya başladık. Üç yıl önce 4 bin 700 olan sporcu sayımız, bugün itibariyle 5 bin 500 rakamlarına çıktı. Sayın belediye başkanıma ve emeği geçen herkese verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
"SPORUN VE SPORCUNUN SIKINTILARINI BİLİYORUZ"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yıllarca sporun içerisinde görev yapmış biri olarak sporun ve sporcunun sıkıntılarını iyi bildiğini belirterek, "Bu nedenle göreve geldiğimiz ilk günden bu yana spora imkânlarımız doğrultusunda önemli destekler verdik. Amatör kulüplerimizle, ASKF ve ilgili spor dairemizle sürekli istişare halinde olduk. Geçtiğimiz dönem başlattığımız tesisleşme hamlesi ile ilimizdeki bu açığı kapatmaya çalıştık. Halil Onultmak Tesisleri'ni baştan sona yeniledikten sonra, Fikri Bayrıl, Mümin Özkasap Spor Tesisleri'ni gençlerimizin hizmetine açtık. Yine bu içinde bulunduğu spor salonu ve yüzme havuzu ile birlikte Halil Onultmak Spor Tesisleri içinde ve spor lisesi yanında bir tesisi daha hizmete sunduk. Sanayi sitesinde amatör kulüplerimizin kullandığı tesisi hayata geçirdik. Atatürk Kent Parkı içerisinde basketbol, tenis ve halı sahamız hizmet veriyor. Bu tesislerimizden Manisaspor alt yapısı dâhil olmak üzere amatör kulüplerimiz ve Büyükşehir Belediyespor bünyesi altında 3 binin üzerinde gencimiz faydalanıyor" diye konuştu.
TURGUTLU VE SALİHLİ'YE TESİS MÜJDESİ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasında Turgutlu ve Salihli'ye de tesis müjdesi verdi. Manisa merkezde yapımını tamamladıkları spor salonu ve kapalı yüzme havuzu tesisinin aynısında Turgutlu ve Salihli'ye de yapacaklarını belirten Başkan Ergün, "Allah izin verirse 2016 yılı içerisinde bu tesislerimizi ilçelerimize kazandıracağız. Bu iki tesis ilçelerimizde ki açığı kapatacak" dedi.
AMATÖR KULÜPLERE TAM DESTEK
Bugün itibariyle Bölgesel Amatör Lig, Süper Amatör ve 1. Amatör liglerde mücadele eden 58 kulübe eşofman, yağmurluk, futbol topu ve krampon desteği verdiklerini belirten Başkan Ergün, "Bu desteklerimiz üç yıldır aralıksız devam ediyor. Bu yıl Horozköyspor'un ulaşım, konakla ve malzeme giderlerini karşıladık. Bunun yanı sıra Somaspor, Turgutluspor, Salihli Belediyespor, Alaşehir, Sarıgöl ve Kulaspor'a desteklerimiz devam ediyor. Amacımız bu toprakların çocuklarına spor yaptırmak. Sporu sevdirmek, sportmen bireyler olarak gelişimlerine katkı sağlamak. Ben buradan gençlerimize de sesleniyorum. Bizim desteklerimiz her zaman devam eder. Ama gençlerimiz sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu unutmasınlar" dedi.
"2016 YILINDA KULÜPLERE MADDİ DESTEK VERECEĞİZ"
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının sonunda amatör kulüplere önemli bir müjde verdi. Kulüplerin en önemli sorununun maddi olanaksızlar olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "İnşallah bu sorunu da 2016 yılında çözüyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde kulüplerimize maddi destek vereceğiz. Bununla ilgili gerekli çalışmalarımız yürütüyoruz. Bununda müjdesini sizlerle bir araya gelmişken vermek istedim" dedi.
Editör: TE Bilişim