Türkiye Erkekler Basketbol 2’nci Liginde final grubu maçlarında heyecan sona erdi. Atatürk Spor Salonunda konuk ettiği Bornova Belediyesini 76-63 mağlup etmeyi başaran dev adamlarımız adını Türkiye Basketbol Ligine yazdırmayı başardı. Maçın ardından Atatürk Spor Salonu bayram yerine dönerken, Başkan Mevlüt Aktan, yönetim, teknik heyet ve oyuncular bir üst lige çıkmanın sevincini taraftarlarıyla birlikte paylaştılar. Uzun lig maratonunda ilk kez mücadele ettiği Türkiye Erkekler Basketbol 2’nci Liginde mutlu sona ulaşan Büyükşehir’in dev adamları Manisa’nın gururu oldu.

Sezon başından bu yana Türkiye Basketbol Ligine yükselmek için ter döken Manisa Büyükşehir Belediyespor’un dev adamları mutlu sona ulaştı. Futbol’da tarih yazan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Basketbol da da tarih yazarak adını Türkiye Basketbol Ligine yazdırmayı başardı. Atatürk Spor Salonunda Bornova Belediyesini konuk eden yeşil beyazlı dev adamlar, salondan 76-63 galip ayrılarak, final grubu maçlarını ikinci sırada tamamladı ve şampiyon olan Finalspor’un ardından Türkiye Basketbol Ligine yükselen ikinci takım oldu.
Başkan Mevlüt Aktan, Yönetim ve Taraftarlar Yalnız Bırakmadı
Bugün Atatürk Spor Salonunda oynanan karşılaşmada Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ziya Elmalı, Asbaşkan Orkun Şıktaşlı, yönetim kurulu üyeleri Gökmen Aytaç, Bora Çaylan, Yılmaz Gençoğlu, Özcan Nalbantlar, Hakan Kadayıfçılar ve basketbol severler tribünlerdeki yerini aldılar.
Dev Adamlar Maç Boyunca Üstündü
Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımı maçın başında rakibi karşısında üstünlüğünü hissettirdi. Yeşil Beyazlı dev adamlar ilk periyodu 20-11 önde bitirdi. İkinci periyot kıran kırana geçti. Konuk takım Bornova Belediyesi bu periyodu 15-17 kazandı. Manisa Büyükşehir Belediyespor ilk yarıyı 35-28 önde bitirdi. Üçüncü periyodu 24-12 farklı kazanan Manisa Büyükşehir Belediyespor son periyodu 17-23 kaybetti. Karşılaşmayı 76-63 kazanan temsilcimiz, adını Türkiye Basketbol Ligine yazdırmayı başardı.
Atatürk Spor Salonu Bayram Yerine Döndü
Maçın ardından Atatürk Spor Salonu Bayram yerine döndü. Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan, Asbaşkan Orkun Şıktaşlı ve yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve basketbolcular bir üst lige çıkmanın sevincini kendilerine sezon başından bu yana destek veren taraftarları ile paylaştılar.
İkincilik Plaketi ve Madalyalarını Beşok Verdi
Final grubunu ikinci sırada tamamlayarak Türkiye Basketbol Ligine yükselmeyi başaran Manisa Büyükşehir Belediyespor’a ikincilik plaketini ve madalyalarını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Beşok verdi. Atatürk Spor Salonunda kurulan platforma çıkan Başkan Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu teknik heyet ve oyuncular taraftarları selamladılar. Oyuncular taraftarlarla fotoğraf çektirerek, anı ölümsüzleştirdi.
Manisa Büyükşehir Belediyespor-76 Bornova Belediyespor- 63
Salon: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Uğur Özen, Mehmet Burak Anlatıcı, Serhat Dülker
Manisa Büyükşehir Belediyespor: İlker(9), Selahattin(2), Zafer(2), Melih(2), Çağıl(7), Omay(11), Recai(21), Enis(4), Cihad (13), Umut(2) Mustafa(2) Okan(2)
Bornova Belediyespor: Can(2), Güray(2), Mert(3) Berk(8), Yiğitcan(8), İbrahim, Berkay(8),Melih(14),Kevin(8) Ege(4), Sertan(3)
1.Periyot: 20-11   (Manisa Büyükşehir Belediyespor)
2.Periyot: 15-17   (Bornova Belediyesi)
3.Periyot: 24-12   (Manisa Büyükşehir Belediyespor)
4.Periyot: 17-23   (Bornova Belediyesi)
Maçın sonucu: 76-63 (Manisa Büyükşehir Belediyespor

Editör: TE Bilişim