Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımı, final grubu 7. maçında Bornova Belediyespor’a konuk oldu. Maçı, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Kulüp Asbaşkanı Orkun Şıktaşlı, yönetim kurulu üyeleri Gökmen Aytaç, Bora Çaylan, Özcan Nalbantlar, Hakan Kadayıfçılar, Futbol takımı Teknik Direktörü Levent Devrim, Kulüp Müdürü Alpaslan Kaya da izledi.

ZORLU MÜCADELE

Karşılaşmaya hücumda etkili başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, Bornova’nın sayılarına engel olamadı. Her iki takımda hücumlardan elde ettiği sayılarla ilk periyodu 17-17’lik eşitlikle tamamladı. İkinci çeyrekte hücumdan elde ettiği kritik sayılarla Manisa Büyükşehir Belediyespor yavaş yavaş üstünlüğü de ele geçirip, oyunu kontrol altına almaya başladı. İkinci çeyrek Manisa Büyükşehir Belediyespor’un 37-31 üstünlüğü ile geçildi. Maçın üçüncü çeyreğinde hızlı hücumlardan sayı üreterek dönen Manisa Büyükşehir Belediyespor, Bornova’nın savunmasını da iyice zorladı ve bu periyotta 55-49 Manisa Büyükşehir Belediyespor’un üstünlüğü ile geçildi. Maçın son çeyreğinde karşılıklı üçlükler bulan her iki takımda kıran kırana bir mücadele sergiledi. Manisa Büyükşehir Belediyespor, bu periyotta rakibi ile olan sayı farkını çift hanelere çıkardı. Oyundan kopmayan yeşil beyazlılar, son dakikalarda Bornova sayı farkını azaltsa da, savunması ile geçit vermedi ve zorlu mücadeleden 73-70’lik skorla galip ayrıldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor final grubunun ilk devresini lider olarak tamamladı.

“NE DESEK AZ”

Maçın sonunda soyunma odasına gelerek oyuncuları tebrik eden Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan, “Sizleri tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçlarda da galip geleceğimize inancım sonsuz. Grubun ilk devresini lider olarak tamamlamanız bizleri gururlandırdı ve mutlu etti. Hırsınız ve azminiz oyunun sonunda skora da yansıyor. Ne desek az, sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyespor, 25 Mayıs Cuma günü deplasmanda Artvin Belediyespor ile karşılaşacak.

Maç: Türkiye Basketbol 2’nci Ligi Final Grubu 7.Karşılaşması

Salon: Bornova Atatürk Spor Kompleksi

Hakemler: Yiğit Emre Şimşek, Barış Tunç, Batuhan Kümükoğlu

Bornova Belediyespor: Can, Güray, (10), Mert(12), Yiğitcan (2), Ayhan (9), İbrahim, Berkay (12), Melih(8), Ege (10), Sertan (7)

Baş Antrenör: Yağız Sertoğlu

Manisa Büyükşehir Belediyespor: İlker (9), Selahattin (5), Zafer (6), Melih (11), Çağıl(9), Omay (11), Recai (2), Enis (2), Cihad(8), Umut(4), Mustafa(5), Okan(1)

Editör: TE Bilişim