GÖKHAN AYTAÇ ÖZEL HABER

Manisaspor’un efsanevi kaptanı Bülent Hasgönüllü Manisaspor kongresinde yaşananları gazetemiz Olay’a değerlendirdi. Kongrede Manisaspor delegelerinin dik bir duruş gösterdiğini ifade eden Hasgönüllü; “Manisasporlu delegeler gereği yaptı şimdi sıra Gökay Budak’ta” diyerek Manisaspor’un yeni yönetiminin bir an önce Abdullah Mergen ve yönetimini dava etmesi gerektiğini söyledi.

“BAKKAL DEFTERİ BİLE MANİSASPOR MUHASEBESİNDEN DAHA DÜZENLİDİR”

Bu günlere gelineceğini bildiklerini söyleyen Bülent Hasgönüllü; “Turgay Gümüşdere kardeşimle birlikte biz Manisaspor’un bu süreçlere geleceğini çok iyi biliyorduk. Bakkal defterindeki düzenin bile olmadığı bir düzende Manisaspor’un muhasebesi yönetiliyordu. Bizimde bu sebeplerden dolayı yaklaşık 3 yıldır verdiğimiz Manisa 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir hukuk savaşımız var. Yani biz 3 yıldır bir şeylere dikkat çekmek istiyorduk. Abdullah Mergen Manisaspor kamuoyuna şeffaf olmalı ve cevap vermeli diye bas bas bağırdık. Biz bu yönetiminin 3,5 yıldır Manisaspor kamuoyuna yalan yanlış bilgiler verdiğini söyledik” dedi.

“DİVAN BAŞKANI GEREĞİNİ YAPACAK”

Sözlerine devam eden Hasgönüllü; “Abdullah Mergen her seferinde para yok dedi ama akan bir paranın olduğu gerçek. Kulübün hesaplarında büyük bir şaibe olduğu aşikâr. Nitekim de olağanüstü kongrede faaliyet raporları ibra edilirken, mali ibra gerçekleşmedi. Hukuksal açıdan bakıldığında faaliyet raporlarının hukuksal bir bağlayıcılığı yok. Ama mali raporlar öyle değil. Direk hukuksal boyutu var. Olağanüstü kongrede divan Başkanlığı yapan İsmail Aydın bunu zabıt altına almış. Tutanakları tutmuş. Gerekeli hukuki işlemleri yapacağını bana söyledi. Yani İsmail Aydın gerekli adımı atıp Abdullah Mergen ve yönetimine dava açılması için konuyu Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirecek. Ama mali açıdan ibra edilmeme durumunda bu görev, divan başkanlığınının olduğu kadar aynı zamanda yeni yönetimin de görevidir” dedi.

“GÖKAY BUDAK VE YÖNETİMİ BİR AN ÖNCE DAVA AÇMALILAR”

Gökay Budak ve yönetiminde Divan Başkanı İsmail Aydın gibi gerekli adımları atması gerektiğinin altını çizen Bülent Hasgönüllü; “Bu saatten sonra Manisaspor yönetim kurulu ivedilikle Abdullah Mergen ve yönetimini Asliye Hukuk Mahkemesi’ne göndermeli. Gökay Budak ve yönetiminin hesapların şeffaf olmadığı bir tabloyu kabullenmek isteyeceğini düşünüyorum. Zaten bundan sonra oluşacak maddi manevi zararlardan kendilerinin de zarar görmemesi için bu yolu izlemeleri lazım. O açıdan yeni yönetim kurulunun ilk görevi Abdullah Mergen ve yönetimini davayı verip bu ayıbı temizlemeleridir” dedi.

“GALATASARAY’DA YAŞANAN BAŞKA BİR OLAYDI”

Geçtiğimiz yıllarda Galatasaray kongresinde yaşanan ibra edilmeme olayının Mansiaspor’da yaşanılanlarla aynı olmadığını ifade eden Hasgönüllü; “Adnan Polat döneminde Galatasaray kulübü idari açıdan ibra edilmemişti. Bizim Manisaspor’da yaşanan olay mali açıdan ibra edilmemek. Yani sapla samanı karıştırmamak lazım. İdari açıdan ibra edilmemenin hukuki açıdan fazla bir bağlayıcılığı yok. Ama mali açıdan ibra edilmemek bambaşka bir boyut. Zaten Adnan Polat ve yönetimi de uzun bir süreç sonunda zar zor aklandı. Mali ibrada cezayı bir durumun olması kuvvetle muhtemel. Kısacası Mali ibranın kanunda hukuksal bağlayıcılığı var ve Abdullah Mergen ve yönetimi hesap vermediği her konuda ceza alacaktır” dedi.

“MANİSASPOR’UN PARASI SENELERCE ABDULLAH MERGEN’İN UHDESİNDE KALMIŞ”

Denetim kurulu raporlarının Mansiaspor’da yaşanan rezaleti ortaya çıkardığını ifade eden Bülent Hasgönüllü; “Manisaspor‘da yaşananlar denetim kurulu raporlarında tek tek ortaya çıktı. Manisaspor’un parasının senelerce Abdullah Mergen’in uhdesinde olduğu ve 336002004 numaralı hesap üzerinden para transferlerinin döndüğü ortada. Bunu ben değil raporlar söylüyor. Başkan olduktan sonra ‘Namusum ve şerefim üstüne şeffaf olacağım’ diyen Gökay Budak kardeşimin bu rezalete seyirci olmayacağını ve katkıda bulunmayacağını düşünüyorum. Yani gereğini yapıp davayı açacaklardır. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalıdır” dedi

“ALTAN ÇAKICI VE EKİBİNİ KUTLUYORUM”

Son olarak 1965 Manisasporlu Taraftarlar Derneğinin kongrede onurlu bir duruş sergilediklerini ifade eden Hasgönüllü; “Şunun da altını çizmek lazım. Pazar günkü kongrede 1965 Manisasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı ve ekibi gerçek bir Manisasporluluk duruşu göstermişlerdir. Abdullah Mergen ve yönetiminin mali açıdan ibra edilmemesinde büyük rol oynamışlardır. Manisaspor’da ki kötü düzene dur demişlerdir. Ben Manisaspor’da kaptanlık yapmış biri olaraktan Altan Çakıcı ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Manisaspor‘un geleceği için çok önemli bir adım attılar ve bu kulübün sahipsiz olmadığını herkese gösterdiler” diyerek sözlerine son verdi

Editör: TE Bilişim