Manisaspor Kulüp Başkanı Gökay Budak ve yönetici arkadaşları, göreve geldikleri günden bu yana yaptıklarını detaylı bir şekilde anlattı. Başkan Budak; “18 Şubat’ta yönetimi devraldık. Manisaspor’un durumunu herkes biliyor. Yapmamız gereken her şeyi yaptık. Geçmiş yönetimi ibra etmedik. Kongre üyesi olan ve üyelikten atılan büyüklerimizi kulübümüze geri aldık. Tüm Manisalıların kulübe üye olması için stant kurduk. Kapımız herkese açık. Sıkıntıları aşmaya çalıştık. Bazılarını aştık bazılarını aşamadık. Buna rağmen sevdamızı terk etmedik. Yeni sezon öncesi önceliğimiz transfer yasağı. Transfer yasağı koyna oyuncularla görüştük. Kendileri bizlere kolaylık sağlayacaklarını söylediler. 3 Haziran’da yapılacak olan kongrede tekrar aday olacağım. Güçlü bir yönetimle göreve geleceğiz. Bunun için çalışıyorum. Manisaspor’u hak ettiği yere getirmek için mücadele edeceğiz” dedi

“EKSİ 3 PUAN İLE BAŞLAYACAĞIZ”

Sözlerine devam eden Başkan Gökay Budak; “Mesela bazı yayın organlarında, Manisaspor’un yeni sezonda eksi 16-19 gibi puanın silineceği yazılıp çiziliyor. Yeni sezonda puan silme diye birşey yok. Davalık olduğumuz oyuncularımızın avukatları ile görüştük. Onlarla ilgili bir problem yaşanmayacak. Sadece Futbol federasyonu borcu yoktur yazısı istiyor. Şuan bunu almamız imkansız. Bu zor bir durum. Bundan dolayı yeni sezon federasyonun vereceği 3 puan silme cezası ile başlayabiliriz. Bunun dışında başka bir ceza yok” dedi.

“TRANSFER YASAĞINI KALDIRACAĞIZ”

6 Milyon TL olan transfer yasağını önümüzde ki sezon kaldıracağını ifade eden Gökay Budak:” Transfer yasağı ile ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. Yasak koyduran oyuncular ile bir noktaya geldik. Seneye bu yasağı çok düşük bir miktara kaldıracağız” dedi

FAİK KAV; “GEÇMİŞ YÖNETİMLERLE İLGİLİ GEREKENİ YAPTIK”

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Manisaspor Basın sözcüsü Faik Kav; “Kulübü Abdullah Mergen’den kurtarmak için göreve geldik. Bunu da başardık. Bu aşamadan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunlarla yetinmedik eski yönetime bir dava daha açtık. Yani eski döneminde yapılanların sonuna kadar takipçisi olduk. 1 lira para girmeyen bir kulübü aldık. Yeminli müşavirler 20 günlük araştırma sonrası bir rapor oluştu. Bu raporla mahkemeye başvurduk. O konuda gerekeni yaptık. Bu zaman kadar Manisaspor’u kimseye muhtaç etmemek adına çalıştık” dedi.

“HOCAMIZLA DEVAM ETMEK İSTERDİK”

Sözlerine devam eden Faik Kav; “ İlk olarak yüksek maliyetle oyuncularla yolumuzu ayırdık. Taner hoca boş mukaveleye imza atarım dedi ama sonra kendisi yol ayrımına gitti. Bizden farklı istekleri oldu. Kulübün durumunu herkes biliyor. Daha sonra Aytekin hoca ile yola devam ettik. Oda farklı yola girdi ve daha sonra Ünal hocamızla yola devam ettik. Genç oyuncuları kadromuza katarak kalan maçlarımızı öyle oynadık” dedi

“SPONSOR GÖRÜŞMELERİMİZDE CİDDİ NOKTALARA GELDİK”

Gelecek sezon için sponsorluk anlaşmaları yapacakları ifade eden Faik Kav; “Dev bir enerji firması ile sponsorluk anlaşmasına vardık diyebiliriz. İş imzaya kaldı. Bir de dünya devi bir marka ile de görüşüyoruz. İki görüşmede olumlu geçti. Seneye ciddi sponsorluk gelirimiz olacak” dedi.

MANİSASPOR’UN PARALARI FACTORİNG ŞİRKETİNİ GİTMİŞ!

18 Şubat’ta göreve gelen Kulüp Başkanı Gökay BUDAK göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraat yeminli mali müşavir şirketi ile anlaşıp, Kulübün mali durumunu hakkında inceletme başlattığı ifade eden Serbest muhasebeci ve Mali Müşavir Gizem Satıoğlu toplantıda açıklama yaptı. Satıoğlu; “Sır Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi yönetim kurulu Başkanı Zaim Hasan Göncü liderliğinde oluşturulan 8 kişilik bir denetim ekibi ile birlikte inceleme yaptık. Sınırlı denetim sürecinde mali yapısı ibra edilmeyen eski yönetim kurulu dönemine ait Manisaspor mali evrak, defter ve belgelerini incelediğimiz 15 günlük bir çalışma gerçekleştirdik. Ancak gece gündüz yaklaşık 15 günlük bir yoğun çalışma programı ile bile incelenecek evrak miktarına göre yeterli bir süre olmadığını belirtmek isterim. Yasal süreç gereği ve çerçevesinde inceleme yaptığımız evrak, defter ve belgelerde bulduğumuz hata, hile ve yanlışları sunduğumuz raporda belirttik. Hazırlanan bu rapor Manisaspor yönetimi tarafından savcılığa teslim edilmiştir. Bu sebeple raporun ayrıntıları hakkında bugün sizlerle paylaşımda bulunamıyoruz. Sizlere şöyle bir paylaşım yapayım. Gökay Budak ve yönetiminin süresinde kulübe, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yaklaşık 4 Milyon TL (İsim hakkı ve sponsorluk) geliri elde etmiştir. Spor Toto’dan isim hakkı geliri olarak yaklaşık 224 bin TL elde edilmiştir. Federasyondan altyapı yol ve konaklama konusunda 61 bin TL gelir elde edilmiştir. Ankaragücü maçı bilet geliri 92 bin TL’dir. 18 Şubat’ta görev süresince harcamalar yaklaşık 400 bin TL’dir. Bu miktarın 240 bin TL’si Gökay Budak’ın şahsi harcamasıdır. Malumunuz Deniz Factoring A.Ş’nin geçmiş yönetimle yapmış olduğu borçlandırma çerçevesinde kulübün banka hesabından Deniz Factoring A.Ş’nin direk çekilmek suretiyle bu gelirin 4 milyon 250 bin TL’si borca binaen ödenmiştir.” dedi.

HAŞİM ÇELİK; “GEREKLİ ADIMLARI ATTIK DAVALARI AÇTIK”

Manisaspor kulüp avukatı Haşim Çelik ise geçmiş yönetimlere gerekli davaların açıldığını ifade etti; Çelik; “Geçmiş yönetime hem ibra hem tedbir kararı ile ilgili 2 tane dava açtık. 2018/8057 dosyamız Manisa Savcılığı tarafında hala incelenmektedir. 2018/131 numaralı dosyamızda ibra ile ilgilidir. Geçmiş yönetimin ibra edilmemesi üzerine gerekeni yaptık. Cumhuriyet savcılığına başvurduk. Ama hala duruşma günü verilmedi. Beklemedeyiz. İşin takipçisiyiz. Eski yönetimlerde yaşanan usulsüzlüklerin sonu kadar takip edip hukuki açıdan gerekeni yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim