Haber: Mahmut ASLAN

Spor Toto Süper Lig'den düşmesi kesinleşen Akhisarspor, son hafta maçında yarın Atiker Konyaspor'a konuk olacak. 2012-2013'ten bu yana Süper Lig'de mücadele eden yeşil-siyahlı ekip, sezonu Atiker Konyaspor maçıyla tamamlayacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda bugün akşam saat 19.00'da başlayacak müsabakada hakem Ali Şansalan düdük çalacak. Haftaya 26 puanla son sırada giren ve ligden düşmesi daha önce kesinleşen Ege temsilcisi, ilk devrede rakibiyle golsüz berabere kalmıştı.

ÖNEMLİ BAŞARILAR ELDE ETTİ

Süper Lig’de mücadele ettiği 7 sezonda önemli başarılar elde eden Akhisarspor, 13 Mayıs 2012’de Çaykur Rizespor’u deplasmanda 2-1 yenerek şampiyon olmuştu. Geçen 7 yılda müzesine Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupası’nı götüren Yeşil-siyahlılar, UEFA Avrupa Lig’inde de mücadele etme şansı yakaladı. UEFA Avrupa Lig’inde Sevilla, Krasnodar, ve Standard Liege gibi devlerle mücadele eden Akhisarspor, Süper Lig’de önemli izler bıraktı.

NİASSE REKOR TRANSFERLE GİTTİ

Süper Lig’deki borçsuz kulüplerin başında gelen Akhisarspor, her sezon kurduğu mütevazı kadrolarla önemli başarılar elde etti. Güray Vural, Bilal Kısa, Ömer Bayram gibi oyuncularını Milli Takım’a gönderme başarısı elde eden Manisa temsilcisi, Niasse, Uğur Demirok, Güray Vural ve Ömer Bayram transferlerinden de ciddi gelirler elde etti. 5,5 milyon Euro karşılığında Rus ekibi Lokomotiv Moskova’ya transfer olan Oumar Niasse, kulüp tarihinde bir rekora imza atmıştı.

Editör: TE Bilişim