Balıkesirspor maçı sonrası bu iş bitti demiştim. Ama hep bir acaba da vardı aklımda. Manisaspor ligin bitimine bir hafta kala bu işi bitirdi resmen. Siyah-Beyazlılar evinde ağırladığı Şanlıurfaspor’u 2-0 yenip lige tutunurken rakibini tam anlamıyla ateşin içine attı. Haftalardır süren düşme korkusu son buldu. Siyah-Beyazlılar kazasız belasız bitirdi ligi. Böylesine çalkantılı bir sezonda takımlarını kümede bırakan Manisasporlu futbolcularda alkışı hak ediyorlar doğrusu.

BEKLEDİĞİMDEN KOLAY GEÇTİ

Şanlıurfaspor maçına gelecek olursak beklediğimden kolay geçti. Tabi bunu derken Manisaspor ’un iyi oyunundan çok rakibin tedirginliği de etkiliydi. Çok stresliydiler. Bizim onlara göre ayağımız daha iyi yere bastı. İlk golü de rakibin hatasından bulunca biz zafer şarkılarını mırıldanmaya başlamıştık rakip ise düşme ateşini daha da derinden hissetmeye.

ZORLA GOL YİYECEKTİK

İkinci yarı Manisaspor bir durgun başladı ki şaşmamak mümkün değil. Tabi Gaziantep’in Eskişehir’de önde olduğu haberi de bizi strese sokmuştu. Ama Umut Gündoğan maçta ki en etkili performansını ortaya koydu ve rakibini oyundan attırdı. Helal olsun mu? demeli yoksa bugün sana yarın bana mı? demeli bilemiyorum. Sonuçta Şanlıurfaspor 10 kişi kaldı. Bu noktadan sonra oyunu forsa edeceğimiz yerde geri çekildik. Bu dakikalarda rakibe gel bize gol at dedik. Kale direği buna Allah’tan izin vermedi ve Manisaspor’u strese girmedi.

ÇIKMASI GEREKEN PEROVİC SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Futbol çok ilginç hakikaten. Maçın geneline bakacak olursak çıkması gereken isim Perovic. Durgun oyunun üstüne bir de penaltı kaçırdı. Sait hoca İsmail Haktan’ı oyundan alırken niye Perovic çıkmadı diye kendi kendime konuştum. Ama o Perovic Manisaspor ‘un ikinci golünü atarak bu iş bitti.

TARAFTAR MÜTHİŞTİ

Şanlıurfaspor maçında Tarzanlar yine müthişti. 2-0’dan sonra 19 Mayıs Stadyumu’nda karnaval havası vardı. Zafer tezahüratlarını dinlemek ve eşlik etmek bizlere de keyif verdi. Tebrikler Tarzanlar.

BUNDAN SONRASINI ÇOK MERAK EDİYORUM

Dediğim gibi Manisaspor ligde kaldı. Kabus bitti. Herkes rahatladı. Tabi Manisaspor yönetimi de rahatladı. Bu noktadan sonra kafamda deli sorular var. Manisaspor ’da kadro revizyonunun kapıda olduğu konuşuluyor. Yani Başkan Abdullah Mergen’in kendine göre bir temizlik yapacağı… Herhalde başkan yarım kalan hesapları kapatacak. Yani Manisaspor ‘da esas hareketliliğinin şimdi başlayacağı aşıkar. Bekleyip göreceğiz. İnşallah hayırlısı olur. Ama gelecek sezon gidenler ve gelenler ile Manisaspor yine gündeme oturacak.

YAZ DÖNEMİ ÇOK ŞEYE GEBE

Son olarak Manisaspor ‘da kongre olmamasına rağmen yönetim anlamında bir hareketlilik yaşanacak gibi. Söylentiler çok. AK Parti’nin de destek verdiği bir isim için çalışmalar var deniliyor. Bir de önümüzde ki günlerde görevi kötüye kullanma davasının ikinci duruşması var. Birde transfer dönemini de buna eklersek, Manisaspor hareketlilik hiç durmayacak gibi.

SAİT HOCAYA AYRI PARANTEZ

Çok eleştirdim. Yönetimden de hocayla ilgili rahatsızlıkların olduğunu biliyorum. Ama Halep ordaysa arşın burada. Ligin dibinden aldığı takımı ligde tuttu. Hem de tüm çalkantılara rağmen. Eleştirdiğim yönü çok ama en büyük pay Sait hocanın. İkinci yarı toplanan 27 puan var. Son 7 maçta alınan 5 galibiyet var. Tabelaya bakarsak büyüksün Sait hoca demeliyiz. Gerçekten Manisaspor’u ligde tutarak büyük bir başarıya imza attı.