Kulis Özel

AK Parti’nin eski il başkanlarından Zülfikar Gürcan, pazartesi günü partisinin il başkanlığında Yunusemre Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptı. Gürcan’ın başvurusu akıllara 2014 yerel seçimlerini getirdi. Gürcan, o seçimde de Merkez ilçelerden diğeri olan Şehzadeler belediye başkan aday adaylığı için başvurmuş ancak aday olarak şimdiki belediye başkanı Ömer Faruk Çelik gösterilmişti.

AK Parti eski il başkanı Zülfikar Gürcan, şansını bu kez Yunusemre belediye başkanlığı için deneyecek. Gürcan Manisa’nın büyükşehir statüsüne geçtiği 2014 seçimleri öncesinde de Şehzadeler ilçesinden belediye başkan aday adaylığını açıklamış, ancak aday gösterilmemişti.

ŞEHZADELER ADAYLIĞINI YUNUSEMRE’DE AÇIKLAMIŞTI 

Gürcan, 2014 seçimleri için aday adaylığı başvurusunun ardından kamuoyunun karşısına Yunusemre ilçesindeki bir kafede çıkarak projelerini anlatmıştı. Gürcan, o gün yaptığı konuşmada, “Biz bu gün bu yola gelirken bir senedir arkadaşlarımızla istişareler yaptık. Süreci değerlendirdik. Kamuoyunun görüşlerini onların fikirlerini her konuda değerlendirmelerde bulunduk. Bu süreçte kendimi şanslı ve iddialı görüyorum. Bu süreçte sanki yerel seçimlerde dış konuşmalar dışardan aday konuşmaları çok gündeme gelir. Ama yerel seçimler partinin kendi içinden yerel adaylarla kazanılır. O açıdan kendimi şanslı görüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

YUNUSEMRE İÇİN İL BAŞKANLIĞINDA SADE BAŞVURU

Gürcan, pazartesi günü de AK Parti İl Başkanlığı’nda başvurusunu yaparak Yunusemre ilçe belediye başkanlığına talip oldu. Başvuru sonrası konuşan Gürcan, “Yuntdağı’nın insanıyız.   Şehre hizmet etmek istiyoruz.  Allah bize bu görevi nasip ederse bu görevi de en güzel şekilde idame ettireceğimize inanıyoruz. Diğer aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Çünkü burada biraz önce duydum.  Güzel arkadaşlarda başvurmuşlar. Güzel bir yarış olacak. Bu kesimlikle bir yarış.  Biz birbirimizin rakibi değiliz. Bizi aday yaparlarsa rakip o zaman oluruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim