Genel seçimler sonrasında TBMM'ye dahil olan MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, yoğun çalışma temposu içerisinde Olay Gazetesi ve www.manisakulishaber.com 'u ziyaret etti, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mevlüt Aktan, Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esra Kale ile görüşerek, yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Balkız, "Koalisyon kurmak için çok bir şey istemiyoruz. Aslında ortaya koyduğumuz iki önemli kriter var. Biri çözüm sürecinin bitirilmesi, diğeri yolsuzlukların yargıya taşınması. Bu kriterler de olması gerekenler" dedi.


MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız beraberinde MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan, Başkan Yardımcısı Buğra Çelikkanat ve Yardımcı Sekreteri Özlem Deniz ile Olay Gazetesi'ni ziyaret etti. 7 Haziran genel seçimleri sonrasında TBMM'ye dahil olan Milletvekili Zeynel Balkız, yoğun çalışma temposu içerisinde gerçekleştirdiği ziyaretinde gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mevlüt Aktan, Genel Yayın Yönetmeni Ertan Korkmaz ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Esra Kale tarafından karşılanarak ağırlandı. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Milletvekili Balkız, son zamanlarda yaşanan sıcak siyasi gelişmelere değindi ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Siyasi gündemin neredeyse tamamını bir hükümet kurulması için yapılan çalışmaların kapsadığını, bu süreçte üzücü olayların yaşandığını ifade eden Balkız, partisiyle ilgili ortaya atılan eleştirilere de yanıt verdi. Balkız, şunları söyledi:
"Türkiye'de bir koalisyon hükümeti kurulması öncelikli beklenti. Seçimin yenilenmesi ikinci tercih olarak görülüyor. MHP'nin koalisyon kurulması çalışmalarına yaklaşımı yanlış değerlendiriliyor ve bazı çevrelerce de olmayan bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Oysa partimizin koalisyon için şartları ifade edildiği gibi çok ve imkansız değil. Gerçekte ortaya koyduğumuz iki kriter var. Bu iki kriter de olması gereken, doğru kriterler. Birincisi çözüm sürecinin hemen sonlandırılması. Bakıldığında bu durumdan AK Parti de rahatsızdır. Bugün çözüm süreci ile terör örgütü PKK küçülmedi, daha da büyüdü. Şehir yapılanması arttı. Birçok kolu ortaya çıktı. Halk bu durumdan rahatsız. AK Parti bu yanlışından kurtulmaya çalışıyor. Dolmabahçe görüşmesini bile inkar yoluna gidiyorlar. İkincisi, kendilerinin de üzerinde önemle durduklarını söyledikleri yolsuzluklar. Geçmişte adı yolsuzluğa karışan kişilerin yargıya hesap vermesi isteniyor. Bunu Türk halkı istiyor. Türkiye'yi sevenler, hatta AK Parti'yi sevenler şunu kabul etmeli, bu kriterler kabul edilmeden sağlıklı bir hükümet kurulmaz. Bu iş olmaz. Bizim şartlarımız kabul edilmez değildir."

"SİZE DURMAK YOK"
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi, İşadamı Mevlüt Aktan, MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Size durmak yok. Yağmur, çamur, sıcak demeden çalışıyorsunuz. Gündeminiz dolu. Bu yoğunlukta gazetemize, bizlere gerçekleştirdiğiniz ziyaretten mutlu olduk" dedi. Aktan, son dönemde MHP'ye yöneltilen eleştirileri de değerlendirerek şu paylaşımda bulundu:"Her ne olursa olsun doğru politikalar üretilmeli. Partinizin duruşunun doğru olması lazım. Çünkü bir partinin duruşu puan da kazandırabilir, puan da kaybettirebilir. Bugün eleştiri okları yöneltilse de, yapılan doğru ise bu ileride anlaşılır".

YEREL SİYASET DE GÖRÜŞÜLDÜ
Zeynel Balkız, Mevlüt Aktan, Ertan Korkmaz ve Esra Kale yerel çalışmaları da değerlendirerek Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ve ilçelerde ortaya koymaya çalıştığı projeleri konuştu. Balkız, Büyükşehir olarak büyük bir yük taşıdıklarını, ancak mevzuatların tam anlaşılmadığı için görev sınırları ve yetkilendirmelerde aksaklıklar yaşandığını ifade etti. Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin görev ve yetkilerinin tam olarak anlaşılmadığından kaynaklanan sorunların Büyükşehir Belediyesi'ne mal edildiğini belirten Balkız, bu durumun AK Parti'nin işine yaradığını söyledi. Zaman içerisinde bu anlaşmazlıkların ortadan kalkacağını ve kimin ne çalışma yaptığının ortaya konacağını ifade eden Balkız, AK Parti'nin Büyükşehir'i kaybetmeyi içine sindiremediğini de sözlerine ekledi.

MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, karşılıklı fikir alışverişi şeklinde gerçekleşen ziyareti sonrasında Olay Gazetesi'nden ayrılırken gazete çalışanları ile de tokalaşarak hal hatır sordu. Balkız'ı ziyaret sonrası Mevlüt Aktan ve Ertan Korkmaz uğurladı.
Editör: TE Bilişim