Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Mersinli partisinin Yunusemre Belediye Başkan Adaylığı hakkında açıklama yaptı. ilçeye Ferdiz Zeyrek’in aday gösterileceği iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Mersinli “Yunusemre ilçesinin seçmen profiline ve koşullarına en uygun adayı kuşkusuz Sayın Bozyaka’dır” dedi.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Bülent Mersinli gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamasını İl Başkanı Semih Balaban ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’den de bilgi aldıktan sonra yaptığını belirten Mersinli, ittifakla Yunusemre’nin CHP’ye bırakılması halinde adaylarının belli olduğunu belirtti.

“İTTİFAK NEDENİYLE ERTELENDİ”

Mersinli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Partimizin tüm organlarının Genel Merkezimiz tarafından Yunusemre İlçesi’nde tam mutabakat sağladığı isim Serdar Bozyaka’dır. Bozyaka’nın ismi geçtiğimiz hafta Parti Meclisi’ne kadar gelmiş fakat kendisi ile birlikte 11 aday ittifak görüşmesi yapılan illerin merkez ilçeleri olması dolayısıyla bir sonraki toplantıya ertelenmiştir. Genel Merkezimiz ile yapılan görüşmelerde aday ismi konusunda bir soru işareti bulunmadığını fakat ittifak söz konusu olan illerin merkez ilçelerinde prensip kararı alınarak görüşmelerin neticesinde açıklanacağını tarafımıza iletmişlerdir.”

FERDİ ZEYREK İDDİALARINI YALANLADI

Büyükşehir’in İYİ Parti’ye bırakılmasının ardından aday adayı olan Ferdi Zeyrek’in Yunusemre ilçesinden aday gösterileceği söylentilerinin asılsız olduğunu ifade eden Mersinli, “Geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayımız Ferdi Zeyrek’in Yunusemre’den aday yapılacağı iddiaları asıldır. Sayın Ferdi Zeyrek başarılı bir Büyükşehir Adayı olabilirdi fakat her seçim bölgesinin her ilçenin kendine özel bir aday profili vardır. Büyükşehir’e olmadı şuraya koyalım mantığıyla ne belediyecilik ne de siyaset yapılabilir. Kendisinin de böyle bir talebi ve beklentisi olmadığını geçmiş günlerde belirtmiştir. Yunusemre ilçesinin seçmen profiline ve koşullarına en uygun adayı kuşkusuz Sayın Bozyaka’dır. Bozyaka, Yunusemre ilçesinin her mahallesini, sokağını, köyünü çok iyi bilen, ilçenin tüm problemlerini görev süresince gündeme getirmiş ve birçoğunun çözümüne muhalefetteyken katkı sağlamış başarılı bir siyasetçidir.” şeklinde konuştu.

“YUNUSEMRE CHP İLE KAZANILIR”

İlçe örgütü olarak yapılan ittifaka saygılı olduklarını belirten Mersinli sözlerine şöyle devam etti: “Genel Merkezlerimiz bazı Büyükşehirler için ittifak anlaşmasına varmış, şimdi de ilçe bazında görüşmeler başlamıştır. Biz Yunusemre ilçesinin CHP çatısı altında rahatlıkla kazanılabileceğini gerekli mercilere ilettik. Bundan sonra takdir genel merkezlerin olacaktır. Bugüne kadar konuşulduğu gibi Yunusemre ilçesinde CHP çatısı altında yola çıkılması halinde adayımız; İl, İlçe Örgütlerinin ve Milletvekillerinin tam mutabık olduğu isim Serdar Bozyaka’dan başkası değildir.”

Editör: TE Bilişim