AK Partili eski yönetici Ayhan Oğan’ın bir tartışma programında kullandığı, “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadesine hep kendi partisi hem de CHP’den açıklama geldi. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Arkadaşımız maksadını aşan bir ifade kullanmıştır” dedi.
Bir tartışma programında AK Partili eski yönetici Ayhan Oğan’ın, “Biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır” şeklindeki sözleri kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.
Konuya ilişkin AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’den önemli açıklamalar geldi.
“DEVLETİMİZİN ADI TÜRKİYE CUMHURİYETİ, KURUCUSU DA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”
Oğan’ın ifadesinin doğru olmadığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “. Burada ‘yeni bir devlet kuruyoruz’ ifadesi doğru değil. Sistem değişikliğine gidiyoruz dese anlardım. Rejimimiz belli, rejimimiz Cumhuriyet. Devletimizin adı belli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.
“ERDOĞAN, ATATÜRK’TEN SONRAKİ EN BÜYÜK REFORMİST”
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Doğru bir ifade değil. Bizim devletimiz 5 bin yıllık bir devlet. İsimleri değişiktir ama hepsinin adı Türk devletidir. Adı Selçuklu’dur, adı Karahanlı’dır, adı Büyük Hun İmparatorluğu’dur, adı Anadolu Selçuklu’dur, adı Türkiye Cumhuriyeti’dir ama tek bir devletimiz vardır, o da Türklerin kurmuş olduğu devlettir. İsimleri değişkenlik arz eder. Şimdi, bizim devletimiz devam ediyor. Burada ‘yeni bir devlet kuruyoruz’ ifadesi doğru değil. Sistem değişikliğine gidiyoruz dese anlardım. Rejimimiz belli, rejimimiz Cumhuriyet. Devletimizin adı belli, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en büyük devrimci, en büyük reformist ve en başarılı siyasetçidir. 95 yıllık siyasetin Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en büyük lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bence de son mohikandır” diye konuştu.
“BİZ DEVLET OLARAK YALNIZCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ BİLİYORUZ”
AK Partili Özdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’de bir devrim yapıyor, reform yapıyor. Bu değişikliklerin hepsi sistem üzerinedir. Bürokrasi üzerine, vesayet üzerine, eğitim üzerine, sağlık üzerine değişiklikler yapılıyor. Bu değişiklikler asla rejim üzerine değildir. Asla devlet üzerine değildir. Bu arkadaşımız maksadını aşan bir ifade kullanmış. Belki bu ifadede meramını tam ifade edememiş olabilir. Rejimimizin adı Cumhuriyet’tir, yönetim biçimimiz demokrasidir. Sayın Recep Tayyip Erdoğan devletle milleti buluşturuyor ve devleti milletle barıştırıyor. Mesele vesayetçilere meydan okumaktır, sistemdeki aksaklıkları gidermektir. Türkiye’nin hak ettiği yere ulaşmasını istiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet anlayışıyla hepimizinki aynı, biz yalnızca Türkiye Cumhuriyeti’ni devlet olarak biliyoruz” dedi.
CHP’Lİ ÖZEL’DEN SUÇ DUYURUSU
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Ayhan Oğan’ın anayasal bir suç işlediğine vurgu yaparak, “CK 309'a göre Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca buradan bir ihbarda, bir suç duyurusunda daha bulunuyorum. Bu kişi hakkında Adalet ve Kalkınma Partisi ne yapacaktır. Eğer kendisi hakkında derhal disiplin işlemleri başlatılmazsa bu söylemler Adalet ve Kalkınma Patisi'nin söylemleri olarak tescil edilecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi, 29 Ekim 1923'te kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti yerine yeni bir devlet kurulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk yerine bir başkasının kurucu olarak ilan edilmesine sessiz kalırsa bu ayıba, bu rezalete ortak olmuş demektir. En kısa sürede yarından tez yok Adalet ve Kalkınma Partisi'nden kurumsal bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim