TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamaları, Manisa'da da tepki çekti. Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, açıklamanın anayasal suç olduğunu söyledi. Eğitim-İş sendikası öncülüğünde ADD ve CHP'liler, İsmail Kahraman'ın açıklamaları hakkında Manisa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, baroda basın toplantısı düzenledi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Yeni anayasada laiklik olmamalı, dindar bir anayasa olmalı' sözlerini ibretle dinlediklerini belirten Arslan, "Meclis başkanına bu açıklamalar yakışmamıştır. Anayasal suç niteliğindedir. Meclis başkanından bu sözleri duyduğumuz için üzgünüz. Laiklik bu ulusun birleştirici harcıdır. Cumhuriyetten, laiklikten, çağdaşlaşma ülküsünden taviz vermeyeceğiz. Laiklik ilkesinin değiştirilmesi dahi kabul edilemez. Laiklik din ve vicdan özgürlüğünün teminat altına alınmasıdır. Laiklik, İsmail Kahraman da dahil olmak üzere herkesin inancını özgürce yaşamasını garanti eder. Meclis başkanını tekrar düşünmeye davet ediyoruz. Meclis başkanı şahsi düşüncelerini açıklamadım deme özgürlüğüne sahip değildir. Dindarlık devletlere değil insanlara özgüdür. Laiklik de dinsizlik değildir. Bu kadar yoğun gündemi içinde amaçlanan gündem değiştirmekse, TBMM başkanı toplumu ayrıştırmak yerine birleştirmek için çaba sarf etmesi gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi.

MECLİS BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Manisa'da Eğitim-İş Sendikası öncülüğünde CHP Manisa İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği de, Manisa Adliyesi önünde toplanarak Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın sözlerini protesto etti. Adliye binası önünde açıklama yapan Eğitim-İş Şube Başkanı Cem Ok, Kahraman'ı istifaya çağırdı. Ok, "TBMM Başkanı İsmail Kahraman sözleri ile AKP iktidarının hedefinin laikliği yok etmek olduğunu ikrar etmiştir. İsmail Kahraman laiklik ilkesine ve Cumhuriyetin devrimlerine açıkça meydan okuyarak suç işlemiştir. Kahraman'ı kınıyor ve istifaya davet ediyoruz. Cumhuriyete açık bir saldırı niteliğinde olan bu eylem karşısında tüm Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Cumhuriyetten, laiklikten yana olan herkesi de dinci faşizme karşı ortak mücadeleye davet ediyoruz" diye konuştu.

Cem Ok, ADD'liler ve CHP'liler basın açıklamasının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.
Editör: TE Bilişim