“Bugüne kadar kamuoyuna çok fazla yansıtmamaya çalışsak da parti içindeki sıkıntılar had safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Özellikle Sayın Genel Başkanın genel seçimler sonrası istifasıyla başlayan parti içi problemler, bugün yerel seçimler öncesi içinden çıkılmaz bir hal almış almıştır” diyen İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Milletvekilliğini bağımsız olarak sürdürme kararı aldığını açıklayan Akkal, MHP’den istifa edip İYİ Parti’nin Manisa’da kurucu il başkanı olmuştu. Akkal, 24 Haziran seçimlerinde il başkanlığından da istifa ederek İYİ Parti milletvekili adayı olmuştu. 1. sıra adayı olarak gösterilen Tamer Akkal, Manisa’dan Meclis’e giden tek İYİ Partili milletvekili olmuştu.

Akkal’ın bu birlikteliği de uzun sürmedi ve dün basın bürolarına gönderdiği açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Akkal’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

“Manisa Kurucu İl Başkanlığı görevini yaptığım ve Manisa Milletvekili olduğum İYİ Partiden bugün itibarı ile istifa ediyorum. Bundan sonra Milletvekilliği görevini bağımsız olarak, Manisalılık ruhuyla ve Genel Merkezin değil gerçekten Milletin vekil olduğumun bilinciyle görevimi sürdüreceğimi, elimden gelenin fazlasıyla Manisamıza ve Ülkemize hizmet edeceğimi beyan eder, saygılarımı sunarım.”

MİLLET İTTİFAKINI BENİSEYEMEDİ

Akkal, “Bu sürecin en başından beri karşı çıktığım; önce işbirliği denen ve sonra adı yine Millet İttifakı olarak değişen bu oluşum bizlerde tedavisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır” şeklinde tanımladığı oluşuma destek vermesinin mümkün olmadığını söylerken, “Bir Türk milliyetçisi olarak terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı olan partinin birçok büyükşehirde aday çıkarmayarak bu ittifaka destek olacağını açıklaması, daha önceden düşündüğüm İYİ Parti’den istifa kararımı bugün netleştirmeme sebep olmuştur. Böyle bir oluşumun içinde olmam bu saatten sonra mümkün değildir” diye konuştu.

Akkal şöyle devam etti: “İstifa kararını almamdaki tek sebep de sadece bu sözde partinin Millet İttifakına destek kararı değildir. Bilindiği gibi daha önce bir dönem Merkez İlçe Başkanlığı, bir dönem de İl Başkanlığı görevini yürüttüğüm eski partimden ayrılış sebeplerimizin başında bulunan sebepler, teşkilatlara sormadan, danışmadan ve istişare edilmeden ben yaptım oldu mantığıyla kararlar alınması; alınan kararların ahbap çavuş ilişkileri ile belirlenmesi; bulunduğumuz il ile ilgili Milletvekili, Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliklerinin kimseye danışılmadan, ben “ Manisa’yı sizden iyi bilirim “ söylemleri eşliğinde belirlenmesi, ahde vefanın olmayışı; parti içindeki antidemokratik uygulamaların yapılmasıydı. Üzülerek belirtiyorum ki gelinen bu noktada aynı sıkıntılı yönetim şeklinin burada da aynen devam ettiğini görmekte ve “o zaman biz niye eski partimizi terk ettik ve yeni bir parti kurduk” diye kendimizi sorgulamaktan alamıyoruz. Manisa’da İYİ Parti’yi kuran, elini taşın altına sokan, Manisa da %14 oy alan teşkilatlarımız, ilçe başkanlarımız ve partililerimiz adeta yok sayılarak CHP ile pazarlıklar yapılmış, 17 ilçenin 10’u teslim edilmiş, aday belirleme işlemleri bitmiş ve bunlardan şahsım da dâhil olmak üzere hiçbir Manisalı yönetici haberdar edilmemiştir.“

GİDER AYAK TAVSİYEDE BULUNDU!

İstifa açıklamasında, yerel seçim sürecini Genel Merkez nezdinde yürüten Genel Başkan Yardımcılarına da tavsiyelerde bulunan Akkal, “Bu süreci Manisa’da ve tüm Türkiye’de kimselere sormadan, ben yaptım oldu mantığıyla, intikam duygularıyla ve menfaat ilişkileriyle götüreceğine; Büyükşehirlerin garanti olan 1. sıralarından değil, önce kendi memleketlerinden milletvekili adayı olmaları olacaktır. Sizler kendi memleketinizden aday olmayacaksınız, ama hayatınızda 3 – 5 kez gittiğiniz şehirler hakkında hiç kimseye danışmadan hüküm vereceksiniz“ dedi.

Editör: TE Bilişim