MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 24 Haziran'da erken seçime gideceğini açıkladı. Erken seçim kararının Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletine hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili gerçekleşecek olan seçimle birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başlayacağını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçimin 24 Haziran'da gerçekleşeceğini açıklamasının ardından açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ erken seçimle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapılacağını kaydetti. Özdağ, "Yapılacak olan seçimle parlamentoda bir kez daha çoğunluğu sağlayacağız ve bununla beraber de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tekrar Cumhurbaşkanı yapacağız" diye konuştu.

AK Parti’de kurulduğu 2001 yılından bu yana görev yapan tüm Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve teşkilat yöneticileriyle mensuplarına teşekkür eden Özdağ, “AK Parti'ye ve Türkiye'ye hizmet eden kim varsa, bugün bizimle olsun veya olmasın onların hepsine teşekkür borçluyuz. Biz herkesi kucaklamak mecburiyetindeyiz. Ön yargılar iyi değildir. Bugün herkes birbirini kucaklamak durumundadır. Bugün solcunun sağcıya, sağcının solcuya, Kürt’ün Türk’e, Türk’ün Kürt’e de ihtiyacı var. Aynı şekilde alevinin sünniye, sünninin aleviye ihtiyacı var. Her türlü kirli oyunlar içinde olanlar ülkemizi kuşatmaya çalışırken, bunlara da dikkat etmek mecburiyetindeyiz. ‘Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı’ Bizim savaşları kesecek kelimelere, sözlere ve cümlelere ihtiyacımız var. O yüzden kesinlikle armudun sapı, üzümün çöpü demeyeceğiz. Biz Saadet Partisi’nin de, Büyük Birlik Partisi’nin de, Milliyetçi Hareket Partisi’nin de hatta hatta Cumhuriyet Halk Partisi’nin de oylarına talibiz. Alevi – Suni, Kürt – Türkmen hepsinin oylarına talibiz. Biz Manisa’da başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve tüm İlçe Belediye Başkanlıklarının, Türkiye’de ise genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak istiyoruz. 2023 hedefi daha sonra kendiliğinden gelecek. Bu nedenle öncelikle 24 Haziran 2018’de gerçekleşecek olan erken seçimi, 2019 yılında yerel seçimleri kazanmak ve hemen ardından da 2023 hedefini yakalamak bizim için çok önemli” dedi.

Editör: TE Bilişim