AK Parti  Manisa il Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş'ın divan başkanlığını yaptığı kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kongreye  AK Parti MKYK Üyesi ve  Manisa  Milletvekili  Murat Baybatur,  AK Parti  Manisa Milletvekilleri  Selçuk Özdağ,  Uğur Aydemir,  Recai Berber, 22-23-24 dönem  Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi,  AK Parti  Manisa İl Başkanı Berk  Mersinli, ilçe başkanları ve yönetimleri,  Kula Belediyesi önceki dönem başkanı  Selim Aşkın,  Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan,  Kula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Oktay  Kırlı ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti  Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık yaptığı açılış konuşmasında, "Kula'da yaklaşık 3,5 yıl önce aldığımız bu bayrağı hep daha yükseklere çıkarmak için çalıştık. Yönetim kurulumuzla gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Ben bu noktada her zaman yanımda olan büyük  AK Parti ailesine teşekkür etmek istiyorum. Zorlu bir dönemden geçmiştik. 30 Mart seçimlerinin sonuçları hepimizin boynunu büktü, bizleri büyük ustaya karşı mahcup bıraktı. 19 Haziran'da görevi aldığımızda ilk hedef 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleriydi. Mahcubiyetimizi bir nebze olsun giderebilmek için büyük usta  Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı makamına gönderebilmek için var gücümüzle çalıştık ve hemşerilerimizin büyük desteğiyle, Kulalıların helal oylarıyla  Kula'da ilk kez yüzde 55 rakamını yakalayarak  Recep Tayyip Erdoğan'a destek olduk. Ben bu yolda bize bu büyük desteği veren hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.  AK Parti 12 yıldır  Kula'da çok büyük hizmetlere imza attı.  Kula'nın ne tarafına baksak  AK Parti'nin mührünü görürüz. Hani diyorlar ya  AK Parti ne yaptı, yapılan okullar olmasa emin olun o lafı söyleyenler çocuklarını gönderecek okul bulamazlar.  AK Parti  Kula'nın dört bir yanını göletlerle çeviriyor. Biz  Kula'ya güller yöresine, göller yöresine çevirmek istiyoruz.  Kula'nın ihtiyaçlarını ve sıkıntılarını biliyoruz. Bu bir bayrak yarışı önceki dönem yönetim kurulu arkadaşlarımız ile büyük işler başardık. Bugün aramıza yeni katılacak olan yönetim kurulu arkadaşlarımız var. Bizler büyük bir aileyiz ve daha da büyüceğiz." dedi.

Palabıyık ayrıca  Kula'nın tamamını kucaklayabilecek, her kesimden insanın içerisinde kendinden birisini bulabileceği bir yönetim kurulu listesi hazırladıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Palabıyık tüm delegelerin oylarını alarak yeniden  AK Parti  Kula İlçe Başkanlığına seçildi. 

Editör: TE Bilişim