CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İl binasında yaptığı basın açıklamasında, geçtiğimiz günlerde CHP Manisa İl Yönetiminden düşen üyelerin kendisi hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Özel, "Bir cevap verecek olsam, sadece siyasi hayatları değil sosyal hayatlarının da mahalledeki vatandaşların da yüzüne bakacak durumları kalmaz" diye konuşurken, CHP Manisa İl Teşkilatı, Özel'e desteğini alkışlarla gösterdi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl yönetiminde yer almayan isimlerin kendisi hakkında söyledikleriyle ilgili "Bir cevap verecek olsam, sadece siyasi hayatları değil sosyal hayatlarının da mahalledeki vatandaşların da yüzüne bakacak durumları kalmaz" dedi. İl binasında partililerle birlikte basın açıklaması yapan Özel'e il ve ilçe başkanları da destek verdi.

"DOĞRULARI PAYLAŞMAK İÇİN BURDAYIZ"
Kendisi hakkında 41 partilinin açıklama yaptığını aktaran Özel, "Seçim çalışmaları için Kula'nın Encekler Mahallesi'ndeyken Manisa il binamızda bir basın açıklaması oldu. Haklı olarak basın mensupları görevlerini yaptılar. O basın toplantısı da kamuoyuna CHP'nin aleyhine bir görüntü yansıtılmasına neden oldu. CHP'de bir karışıklık, bir huzursuzluk var gibi görüldü. Bunu düzeltmek ve doğruları paylaşmak için buradayız" diye konuştu.

"İDDİALARIN YÜZDE 10'U DOĞRUYSA PARTİMDEN VAZGEÇERİM"
Özel, önceki haftalarda Turgutlu ilçe teşkilatında kaba kuvvete başvuran ve haklarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebi ile kesin ihraç talebi bulunan birkaç kişi dışında 42 kişi arasında bulunan diğer partililerin demokratik tepkisine saygılı olduğunu kaydetti. Yaşanan tartışmaların partiye zarar verdiğine dikkati çeken Özel, "Siyaseten gerçekten ayıplıdır, siyaseten gerçekten yanlıştır ve bizlere haksızlıktır. 3 kuşaktır CHP'li olan ve bu partiye emek veren insanların benim üstümde emek verdiğine inanan, partide gençleri ve kadınları önemseyen bir milletvekili olarak ?Örgütü dizayn etme, örgüt iradesini hiçe sayma' gibi hakkımdaki iddiaların yüzde 10'u doğruysa partimin ve devletin bana sunduğu tüm olanaklardan vazgeçmeye razıyım. Ama tamamı haksızlıktır ve gerçek dışıdır" şeklinde konuştu.

BEN BİR KONUŞURSAM?
Basın açıklamasına katılan partililer Özel'e desteklerini alkışlarla gösterdi. Hakkında açıklama yapanlara seslenen Özel, "Bir cevap verecek olsam, sadece siyasi hayatları değil sosyal hayatlarının da mahalledeki vatandaşların yüzüne bakacak durumları kalmaz. Ama ben bu cevap hakkımı kullanmıyorum. Buradaki iradeyi ve Ankara'daki iradeyi küçümseyip yok saymamalıdır. Bu son derece önemlidir. Şahsıma yapılan bütün hakaretlere, dünkü kişisel hesaplardan veya başka ilçelerin kişisel hesaplarını buraya taşıyıp partimizi yıpratmak isteyenlere şunu söylüyorum: Kişisel olarak onlara yaptıklarından dolayı kırgınlıklarımı içime gömüyorum. Bir CHP sorumluluğu ile herkese kucak açıyoruz. Çalışmak isteyenlere partinin kapıları sonuna kadar açıktır" şeklinde konuştu.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLMEYECEKLER
42 kişinin yaptıklarının disiplin suçu olduğunu ifade eden Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü: Turgutlu ilçemizdeki şiddete karışanlar dışında benim şahsıma söylenenler ve yapılan açıklamalarla ilgili hiçbir kimseyi disipline sevk etmeyeceğiz. Onları üyelerimizin vicdanına havale ediyorum."
Editör: TE Bilişim