Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın jest açıklamalarına karşılık Özdağ’ın yaptığı açıklamalar ‘Erdoğan’ın kararlarını yok sayıyor’ yorumlarını da beraberinde getirdi. Manisa’da siyasetin nabzı Cumhur İttifakı’na göre ayarlanmışken, AK Partili Selçuk Özdağ’ın son dönemde yaptığı açıklamalar kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. MHP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkarmaması üzerine AK Parti’nin de buna karşılık olarak Adana, Osmaniye ve Manisa’da aday çıkarmayacağı ve MHP’nin adayına destek vereceği güçlü bir şekilde dillendirilirken, AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Selçuk Özdağ’ın ‘İttifak olmayacak’ açıklaması, ‘İttifakı baltalamak’ olarak yorumlandı.

AK Parti ve MHP arasında, 24 Haziran seçimlerinde başlayan Cumhur İttifakı, 31 Mart yerel seçimlerinde de yapılacak. Bir ara ittifakla ilgili problemler çıksa da hem Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin olumlu adımlarıyla mutabakat tekrar sağlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayacaklarını ifade ederek AK Parti’nin adaylarına destek vereceklerini açıkladı. Bunun üzerine AK Parti’nin de Adana, Osmaniye ve Manisa’da aday çıkarmayıp MHP’nin jestine jestle karşılık vereceği konuşuldu. Hatta bu konuda Erdoğan da olumsuz görüş belirtmedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın ‘MHP Manisa’da Cengiz Ergün ile devam edecek’ açıklamasının ardından da Cengiz Ergün’ün Manisa’da ‘Cumhur İttifakı’ adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

‘İTTİFAKI BALTALIYOR, ALGI YAPIYOR’ YORUMLARI GELDİ

Ancak AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Selçuk Özdağ’ın katıldığı her platformda yaptığı açıklamalar Manisa kamuoyunda farklı yorumları da beraberinde getirdi. Özdağ’ın “Manisa’da ittifak olamayacak” iddiaları, ‘İttifakı baltalamak’ olarak yorumlandı.

Sürekli olarak AK Parti tabanının MHP’ye ve Cengiz Ergün’e destek vermeyeceğini dillendiren Özdağ’ın bu yöndeki açıklamalarının da ‘algı yaratmak’ amacıyla yapıldığı ifade ediliyor.

Özdağ ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İYİ Parti ile görüştüğü iddiaları da gündeme geldi. Özdağ’ın bu iddialarla ilgili henüz bir yalanlama açıklaması yapmaması da dikkatlerden kaçmadı.

ERDOĞAN’A VE AK PARTİ’YE MUHALİF AÇIKLAMALARI HALA AKILLARDA

Özdağ’ın 2016 yılında, o yıl yapılan kurultayda MYK’ya girememesinin ardından Vahdet gazetesinde yazdığı köşe ise hala akıllarda. O dönemde milletvekili olan Özdağ, Vahdet gazetesindeki köşesinde "gücün tek elde toplanması her şeyin çözümü olsa bugün Suriye’de, Irak’ta, Libya’da olanların hiç biri yaşanmazdı" ifadelerini kullandı. Özdağ "Gittikçe siyasetin siyasetçinin profili düşüyor. Şahsi yeteneklerin yerini, bütün yeteneklerden vazgeçmek alıyor" dedi.

Özdağ, yazısına "Vefa, hakkı verilince güzel bir meziyettir. Herkes vefasızlıklardan dem vurur, bir başkasından vefa bekler. Kimse kendinin de vefa göstermekle mükellef olduğunu düşünmez. Oysa vefa çift taraflıdır, karşılığı olmayan vefa, vefa değil biattır" ifadeleriyle başlamış, bu cümleler de Erdoğan ve AK Parti’ye muhalefet olarak yorumlanmıştı.

Her ne kadar Özdağ Erdoğan’ı kast etmediğini söylese de Özdağ bu yazıdan sonra AK Parti nezdinde deyim yerindeyse gözden düşmüştü.

Editör: TE Bilişim