Türkiye'yi yasa boğan Soma maden faciasının üzerinden tam bir yıl geçti. Şehit madenci yakınları günlerini maden şehitlerinden kalan yadigarlarla avunarak geçirirken, kendisi de maden emeklisi olan 50 yaşındaki Muhittin Sadan, sektördeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi için milletvekili adayı oldu. Kazadan dört ay sonra evlenecek olan oğlu İsa Sadan'ı kara toprağa veren Saadet Partisi (SP) Manisa Milletvekili Adayı Muhittin Sadan, "Masumun sesi olmak için gayret edeceğiz" dedi.

"SUÇLULARIN KORUNDUĞUNU GÖRDÜK"
SP'ye daha önceden üyeliği olduğunu ancak acı olaydan sonra aktif olarak siyaset yapmaya başladığını belirten Sadan, şöyle konuştu: "Bir sene önce Soma'da bir facia yaşandı. Bu olay olduktan sonra üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbir şeyin yapılmadığını gördüm. Genele ulaşılmadığından dolayı, bu insanların hakkını aramak için aktif olarak siyasete atıldım. Bu olayda oğlumu kaybettim. Kendim de madenden emekliyim. Akhisar'da süren davayı takip ederken hak sahiplerinin değil de suçluların korunduğunu gördük. Mahkemeye gelirken kendi parası olmayıp da konu komşusu tarafından getirilen insanlar orada aç beklerken hak almak için uğraştı. Oradaki masum insanlara bir simit dahi dağıtmayı layık görmediler. Biz de bunları görerek siyasete atıldık."

DÖRT AY SONRA EVLENECEKTİ
Oğlunun çalıştığı madenden mutlu olmadığını söyleyen Sadan, şunları söyledi: "Oğlum nişanlıydı. 9. ayda düğünü olacaktı. ?Düğüne kadar sabret, seni oradan alıp başka yere vereceğiz' diyordum. ?Sabır sabır' derken felaket yaşadık, oğlumuzu kaybettik. Bunları anlatmak çok zor. O günleri tekrar yaşıyor gibi oluyoruz. Maalesef iki gün önce Anneler Günü'ydü. Hiçbir zaman eli boş gelmezdi. Bu sefer gelemedi" dedi.
Sadan, milletvekilliğini kazanmak için ilçe ilçe gezerek seçim çalışması yapıyor.
Editör: TE Bilişim