İzmir-İstanbul Karayolunun Saruhanlı mevkiinde, adı birçok defa kaza haberlerine karışmış yolda, geçtiğimiz günlerde yaşanan ve iki gencin ölümüne neden olan kazanın yankıları sürüyor. Yaşanan kazada Türkiye Basketbol 2. Ligi ekiplerinden Best Balıkesir'in Antrenörü Suphi Mete Babaoğlu'nun kullandığı aracın Saruhanlı ilçesinde motosiklete çarpması sonucu Saruhanlı-Kemiklidereli 17 yaşlarındaki Ali Duran Yılmaz ve Kamil Akdeniz yaşamını yitirmişti. Yoldaki ışıklandırma ve sinyalizasyon eksikleriyle birlikte, karayoluna çıkan arayollardaki geniş çukurlar ve altgeçit sorunlarının geçtiğimiz yıldan beri CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz tarafından ilgili Bakanlıklara aktarılarak çözümün önerildiği ancak gerekli adımın atılmadığı ortaya çıktı. Kemiklidere Mahallesine taziyede bulunarak Ali Duran Yılmaz ve Şamil Akdeniz'in ailelerini ziyaret eden CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören ve Özgür Özel ile Saruhanlı CHP İlçe Başkanı Ayşe Sunar ve Belediye Meclis Üyesi Zeki Bilgin, mahallelinin taleplerini dinledi, yoldaki sorunlarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu, Meclis'e soru önergeleriyle konuyu taşıdılar.

"SARUHANLI'DA KAZA ÖNCESİ BAKANLIK UYARILMIŞTI"
Dilek ve Kemiklidere Mahallelerini karayoluna bağlayan yolda ışıklandırma ve sinyalizasyon eksiklerini uzun zamandır dile getirmelerine karşın Bakanlığın gerekli adımı atmadığını belirten Manisa Milletvekili Sakine Öz, "CHP Manisa Milletvekilleri olrak uyardık, uyarmaya devam ediyoruz. Yolda görüş mesafesi gece 25 metreye kadar düşüyor. Işık yok, sinyal yok! Geçen yıl da aynı yolda benzer sorunları dile getirmiş ve Bakanlığın duruma çözüm getirmesi için ışıklandırma ile sinyalizasyonu tamamlamasını istemiştik. Hızlı seyreden araçların yoldaki araçları ve kenardaki yayaları görmesi imkansız hale geldi. Aynı yola çıkan ara yollarda da büyük çukurlar oluşmuş, kazalar bu nedenlerle de artmıştı."dedi.

"ÇOCUKLAR DA TEHLİKEDE"
Sakine Öz, "Kemiklidere Mahallesinden gün içinde taşımalı eğitimle başka mahallelere giden çocuklarımızın da bu yoldaki sorunlar nedeniyle can güvenliği tehlikede. Geçen yıldan beri uyarıyoruz? Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanına şimdi yeniden soruyor ve kalıcı çözüm adına sinyalizasyon ile ışıklandırmanın acilen çözülmesini, yoldan geçişler için bir altgeçit yapılmasını talep ediyoruz. Bakanlıklar topu birbirine atmasın, Saruhanlı mahallelerinin dertlerine çözüm için uğraşsın." dedi

"BÜYÜKŞEHİR VE SARUHANLI BELEDİYESİ SEYİRCİ KALMASIN"
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Saruhanlı'da Nuriye-Kemiklidere Mahallesi arasındaki yola da daha önce dikkat çektiklerini, ancak gerekli çalışmaların zamanında yapılmadığını belirterek; "Nuriye Mahallesi ile Kemiklidere Mahallesi arasındaki yolun Saruhanlı Belediyesinin de katkısıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen bitirilmesi gerekiyor. Kemiklidere'den Nuriye Mahallesine gün içinde birçok defa karşıya geçmek durumunda kalan mahallelimiz, artık bu yolun bitmesi gerektiğini söylüyor. Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Saruhanlı Belediyesi'nden bu konuda acil bir çalışma bekliyoruz." ifadesini kullandı.








Editör: TE Bilişim