MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Vestel’in Manisa’daki üretim tesislerini ziyaret etti. Öztürk, Vestel’in Manisa’daki tesislerinden ve ulaştığı teknolojik seviyeden övgüyle bahsetti. Vestel’de üretilen ürünlerin ve teknolojinin hem şaşırtıcı, hem de gurur verici düzeyde olduğunu ifade eden Öztürk, “Her memleket sevdalısı, Her Manisalı Vestel’i ziyaret etmeli ve bu gurura ortak olmalıdır. Öncelikle en çok merak ettiğim sorunun cevabını aradım. Vestel bir montaj fabrikası m,ı yoksa kendi Ar Ge’sini yapan ve kendi ürününü tasarlayıp üreten bir firma mı? Kendi gözlerimle gördüğümü söyleyeyim.

Vestel kendi ürününü kendi tasarlayan, Ar Ge’sini de üretimi de bu ülkenin evlatlarının yaptığı, hatta bu tasarım ve Ar Ge’lerinin sonucunda oluşan ürünlerini yabancı markalara da satıp dünyanın 155 ülkesine ihracat yapan ve ülkemize döviz girişi sağlayan nadide bir firma. Ürün sattığı yabancı markalar ise hepimizin çok yakından bildiği markalar. Yani o yabancı markalar ülkemizin evlatlarının tasarlayıp ürettiği ürünleri kullanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Vestel’in üretim hatlarınının da kendi üretimi olduğuna değinen Öztürk, “Eskiden bu üretim hatları İtalyanlar, Almanlardan milyon dolarlık yatırımlar ile satın alınırken, şimdi ise Vestel bu hatları kendi tasarlamış ve Manisa’daki yerli yan sanayicileri ile birlikte kendi üretmiş. Ülkemizin ve Manisa’mızın gururu Vestel’in bu düzeyde bir teknolojiye ulaşması tabiri caizse göğsümüzü kabarttı. Üretim sahasını gezerken gözüm bir yazıya takıldı. “Servet ülkemin, Türkiye’nin. Biz sadece yönetiyoruz. “ Bu sözleri sarf eden saygıdeğer iş adamı Ahmet Nazif Zorlu’ya saygımız daha da arttı. Sağ olsun Varolsun.” diye konuştu.

Vestel’in, dünyanın en üstün teknolojilerini ürettiğini söyleyen firmalardan hiçbir eksiği olmadığını kaydeden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üretim sahası turumuz sonrası Vestel’in dünyada ilk defa Vestel tarafından üretilen ürünlerini inceledik. Hatta öyle bir ürün gördük ki; buzdolabına ‘Vestel merhaba, kapıyı açar mısın?’ diyorsunuz, buzdolabı kapısı kendiliğinden açılıyor. Bu teknolojiyi de Vestel şunun için yaptığını söylüyor. Dünyanın en üstün teknolojilerini ürettiğini söyleyen firmalardan hiçbir eksiğimiz yok. Hatta şu anda sektörün en teknolojik ürünlerinin Vestel’e ait olduğunu söylüyorlar. Geçen hafta Almanya’daki dünyanın en büyük teknoloji fuarına damga vurduklarını söylediler. Bende kendi gözlerimle bu teknolojileri yerinde görmüş oldum. Bir Ülkücü, milliyetçi insan olarak Vestel’e ve Vestel gibi ülkemize, Manisa’mıza katma değer sağlayan firmalara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu ülkenin ekonomi noktasındaki kurtuluşu bu firmalara sahip çıkmak ile olacaktır. Bu önemli yatırımları ülkemize ve şehrimize kazandıran, kendisini ülkesinin geleceğine adayan Ahmet Nazif Zorlu Bey’e, ziyaretimizde bizleri ağırlayan Vestel Beyaz Eşya A.Ş. Genel Müdürü Erdal Haspolat Bey başta olmak üzere tüm Vestel yöneticilerine teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim