Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum ‘Affettim’ diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevinin kapısını açamayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?” ifadelerine MHP İl Başkanı Erkan Öztürk’ten tepki geldi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan MHP İl Başkanı Öztürk, şunları dile getirdi:

“BİRİLERİ… BİRİLERİ… BİRİLERİ…”

“Biz birileri gibi, belgisiz sıfatları, belgisiz zamirleri kişilere kullanmayı pek tercih etmeyiz. Fakat madem gündem bu oldu, biz de aynı söylemleri yazımıza ek edelim dedik. O birileri, 15 Temmuz’da gidecek yer konusunda telaş ve tereddütteyken, biz güvenilecek en emin şahsiyet olarak doğru istikametteydik.

O birileri, vakti ile başkanlık hayalleri kurarken, biz başkanlık konusunda tam kararlı ve tam destek olduk.

O birileri, Türküm ama Türkçü değilim diye kelime oyunu yaparken, biz aslanlar gibi, Türküm, Türkçüyüm daima Türklüğün hizmetindeyim diyorduk.

O birileri, çözülüm sürecinde hainleri affedip, teröre göz yumup, teröriste fırsat verirken, biz süreci lânetleyip, teröristbaşına ve tüm teröristlere idam diye ortalığı inletiyorduk.

O birileri, ihanete uğramayı, kandırılmayı, yanılmayı alışkanlık haline getirirken, biz FETÖ üyelerinin vatan haini olduklarını haykırıyor,PKK'nın uzantılarını mecliste flu görerek, yok hükmünde sayıp dışlıyorduk.

O birileri, samimiyetsiz tavırlarla ittifaka tepeden bakarken, biz tüm samimiyetimiz ve iyi niyetimizle karşılıksız tam destek veriyor, önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben deyip, zor olsa da, çıkartılan sorunlara katlanıyorduk.

“MAKAM GEÇİCİ MİLLET BAKİ”

Şimdi o unutan birilerine hatırlatırız. Siyasetçiler gelip geçici, fakat Büyük Türkiye Cumhuriyeti bakidir. İttifaklar gelip geçici, fakat şeref, saygınlık, ahlak, karakter ve insanlık bakidir. Makam ve mevkiler gelip geçici, fakat büyük Türk Milleti kıyamete dek bakidir. En son kalan Türkün kanı bu toprakları sulamadan, Türk milleti Türküm demekten vazgeçmeyecektir. İhanetten vazgeçirdiğimiz siyasetçiler gelip geçici, fakat Türkçülük düşüncesi bakidir. İnkar etseniz de anlaşılmıştır ki; sizin o birileri diye kastettiğiniz saygıdeğer Liderimiz Devlet Bahçeli ve mensubu olduğu MHP'dir. Liderimizin tahammül sınırları zorlanmış olduğu halde, ihsani maksadı malumdur. Her zaman garibanın sesidir, mazlumun kimsesidir, darda zorda kalanın üzülenin yanındadır, desteğidir.

AF TEKLİFİ NE İÇİNDİ?

Ne affı diye şuur bulanıklığı yaşayanlar, bu af kanunu teklifimiz, 24 Eylül 2018 Pazartesi günü TBMM’ye sunulmuştur. Sizin anladığınız ve kolayca salıverdiğiniz gibi, uyuşturucu yetiştiren yada yurtdışından getiren para babası uyuşturucu baronları için değil, onların kullandığı, biçare maşalık yapmak zorunda kalmış, kandırılmış gençlerimiz içindir. Onların gözü yaşlı aileleri içindir. Bu insanları heba etmek kolay, topluma kazandırmak zordur. Biz ise, daima zor olana talibiz. Biz, daima insaniyetten yanayız.

Bu af, bir ceza indirimidir. Şartsız değil, bir daha suç işlememek üzeredir. Nasipten öte köy olmaz. Sizlerin bir köşeye ittiği kader mahkumlarına liderimiz sahip çıkmış, mücadele etmiştir. Af fikrimiz asla teröristler için değildir! Affetmenin yüceliğini bilen liderimizin ise, hiç kimseye eyvallahı yoktur.

“SONUN BAŞLANGICI”

Ülkemiz için her türlü mücadele bizden, sonuç ise Cenab-ı Allah'tandır. Fesat ve art niyetli düşünce sahiplerine hatırlatırız ki; karakter ve şahsiyetten nasibini almamış birileri için, sonun başlangıcı başlamıştır.”

Editör: TE Bilişim