MHP İl Başkanı Erkan Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti içindeki dış mihrakların, basit bir sağ, sol çatışması şeklinde gösterip, her geçen gün ateşlenmesi için körükledikleri kanlı süreç, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi ile demokrasi adına çok ağır bir ihanetle sonuçlanmıştır. TSK'nın ülke yönetimini ele almasıyla kurşunların, bombaların, pusuların yerini, işkenceler ve idamlar almıştır.

Oysaki; hedefte bulunan Türk-İslam Ülküsü için canını ortaya koyan, Ülkücü gençlerimizin 'Bayrak inmesin, ezan susmasın.' diyerek, vatan sevgisi, millet aşkı ve Türklük bilinciyle ülke bütünlüğünü muhafaza etmekten başka hiçbir gayeleri yoktu. Kanlı bir tezgah olan 12 Eylül 1980 darbesinin 38. yılında, yani bu kara Eylüllerde, bir kez daha andığımız Ülkücü Büyüklerimizi, yaşadığı acılar, işkenceler şehadetler asla yıldırmamıştır.

Çıktıkları bu zorlu yolda, sonu ölüm dahi olsa, kahramanlıklarla şanlı bir tarihe sahip olan Büyük Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekten bir an bile vazgeçmemişlerdir. Binlerce yıldır Türk'ün mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli, kan ve gözyaşı ile atılmış olsa dahi, atalarımızdan miras aldığımız her karış toprak bizlerin en kutsal emanetidir. Bu emaneti korumak uğruna, 1980 öncesi komünizme ve emperyalizme baş eğmeyen yiğitlerimizin mücadelesi, gafillerin bütün oyunlarını bozmuş, birlik ve bütünlüğümüz bozulmamış çekilen her çile kutsal bir amaca hizmet etmiştir.

Partimiz ve camiamız çeşitli cezalar alırken, acımasızlık had safhaya çıkmış denge unsuru olsun diye suçu sabitlenmemiş fidanlarımız bir bir kırılmış, zalimce bir şehadete sürüklenmiştir. Başta Merhum Cennet Mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, Rahmet-i Rahman'a ulaşan Yusuf yüzlü tüm Ülküdaşlarımıza, Cenab-ı Allah' tan rahmet diliyor, ortak çilelere talip olan o günleri yaşamış Ülkücü Büyüklerimizin ellerinden öpüyor, Şehit ailelerimize bir kez daha sabırlar niyaz ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim