Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump’ın yaptığı ve bütün dünyada geniş yankı uyandıran, ‘3’üncü dünya savaşının fitili’ olarak nitelendirilen açıklamalarına tepki gösterdi.

ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesine sert ifadelerle karşı çıkan Öztürk, “Arada çok uzak mesafeler olmasına rağmen, kendi kıtasından diğer kıtalara pervasızca karışacak cesareti kendisinde gören ABD yine büyük bir hataya düşmüş, sonu belirsiz bir kaosun müsebbibi olmuştur. Ağabeyi ABD’nin desteği ile Filistin’e ve dolayısıyla tüm İslâm Alemine düşmanca bir tutum sergileyen küçük kurnaz kardeşi İsrail, beraberce dünyaya kanlı yüzlerini göstermek için fırsat kollayan bir tavır sergilemektedirler. Hatta iç hatlarıyla bir gölge misali ABD’nin yönetimine dahi müdahil bulunan İsrail, ağabeyinden aldığı yüzle şımarık bir tavır sergileyerek tüm dünyaya meydan okuyacak kadar ileri gitmekte, ABD ise ona her fırsatta manen ve madden destek olmaktadır.” şeklinde konuştu.

“DÜNYA BARIŞI ATEŞE ATILIYOR”

Trump’ın yaptığı açıklamaları ‘talihsizlik’ olarak niteleyen Öztürk, “Sonrasını düşünmeyen, akacak kanın vebalinden sorumlu olacağını bildiği halde geri adım atmayan tutumuyla dünya barışını tehlikeye atmanın ateşinin, kendine de dokunacağından habersizdir. Büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini sekteye uğratan hangi ülke olursa olsun, felaket sebebi, zulmün sorumlusu, kriz ve kaosun hazırlayıcısı, hatta yanacak olan ateşlerin tutuşturucusu olacaktır. Bunca ağır durumu göz ardı etmek kaygı ortamına hız verdiği gibi, tüm barış kapılarını kapatacak, din savaşlarını başlatıp körükleyecek bir sorumsuzluktur. Kendi çıkar ve hırsı için uzak diyarlara müdahale eden ABD’nin, sadece kanla doyan gözü yine bir politik yanlışlık sergileyecek kadar dönmüş, İslam ülkelerinin düşmanlığını kazanmaya çalışırken kendi geleceğini de tehlikeye attığını bilmekten aciz bir öngörüsüzlük sergilemektedir. Tehlikeli politik oyunlarla dünya liderliğine soyunan ve dev ülke olmanın verdiği güvenle sağa sola sataşmayı marifet bilen, haksızca taraf tutan, haksızlık yapan, teröre dahi destek veren ABD akılsızca söylediği her sözün sonrasını iyi düşünmeli, dünya barışını yok edecek davranışlardan kaçınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“KUDÜS İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLAMAZ, OLMAMALIDIR”

MHP’li Erkan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Kudüs, İslam tarihinde büyük önem ihtiva eden, Müslümanlığın ortak dava sebebi, Hz. Muhammed in bizlere yüce bir emaneti, ölçülemez değere sahip mukaddes bir şehirdir. Kudüs, İsrail’in başkenti olmaz olamaz, olmamalıdır. Çünkü bu kabul edilemeyecek bir zulüm, izin verilemeyecek bir felakettir.” 

Editör: TE Bilişim