Özel Haber: Sare Kurtulan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Hediye Özsoy, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Manisa’da, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çıkartmış olduğu ‘Tomris Katun’dan Nene Hatun’a Türk Tarihinde İz Bırakan Kadınlar’ adlı kitabı tanıtarak, Türk tarihinde kadınlarının “emeklerinin” ne denli önemli olduğuna dikkat çekmek istediklerini vurguladı. Özsoy, “5 Aralık 1934 tarihinde kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkını andığımız 2016 yılındaki bir programda, MHP Genel Merkez Kadın Kolları Koordinatörü Nevin Taşlıçay, partimizin çıkartmış olduğu, ‘Tomris Katun’dan Nene Hatun’a Türk Tarihinde İz Bırakan Kadınlar’ adlı kitabı bizlere hediye etmişti” şeklinde konuştu. Yaklaşık 1 ay önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyareti esnasında, Başkan Bahçeli’den kitabı Manisa’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle tanıtmak isteyerek Manisa’ya gönderilmesini rica ettiğini belirten Özsoy, “Özellikle Manisa’daki bazı bürokratlarımıza kitaplardan hediye edeceğimizi Başkanımız Bahçeli’ye söyledim” diye konuştu. Özsoy, kitabın Manisa’daki bürokratlara hediye edilmesinin 8 Mart gününe yetişmeyeceği için, 8 Mart’tan sonraki hafta özellikle Manisa Valisi Güvençer ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ziyaret edilerek hediye edileceğini ifade etti.

“İZ BIRAKAN KADINLAR” MANİSALILARA SERGİLENECEK

İlerleyen günlerde kitabın içerisinde yer alan Türk kadınlarına ait karakalem çalışmasıyla yapılmış portrelerin ve kadınların Türk tarihine emekleriyle bırakmış oldukları izlerin anlatıldığı afişlerin hazırlanacağını ve Manisalılara sergileneceğini dile getiren Özsoy, “Kitabın içerisinde 93 farklı Türk kadınımızın bilgileri yer alıyor ve sergi alanına kitapta yer alan kadınlarımızdan birkaçını koyacağız. Fakat kitabımızı da sergi alanına götürerek, Manisalı hemşehrilerimizin kitabımızı incelemesini ve 93 kadının her birini görmesini sağlayacağız” dedi. Özsoy, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Türk kadınlarının atalarının bugünkü Türkiye’yi büyük ölçüde etkileyen ve oluşturan emeklerinin, yalnızca Manisalılar tarafından değil, tüm Türkiye tarafından da anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

“MUTLU KADIN, HUZURLU TÜRKİYE”

“Tomris Katun’dan Nene Hatun’a Türk Tarihinde İz Bırakan Kadınlar” kitabının, bugünkü Türk kadınlarına da adeta örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Özsoy, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi, ‘Mutlu kadın, huzurlu Türkiye.’ Kadınımız, Türk tarihi boyunca süregelen emekleriyle, bugün de ülkemizde huzur ortamı yaratıyorlar. Ölümle sonuçlanan ya da sonuçlanmayan tüm taciz, tecavüz ve şiddet vakaları, kadın ya da erkek ayırt etmeden hepimizin özümüzü bilip, anlamamız ve kadının değerini bir kez daha fark etmemizden geçiyor” diye konuştu. Özsoy, kitap içerisinde yer alan “Ey göktürk yaylasının mızrak bakışlı kızı, Keskin heceler ile çarpışalım seninle, Ya cengi bitirelim ya da güldür albız’ı, Gök girsin kızıl çıksın Türk usulü yeminle” yazısının yer aldığı kitap ayraçlarını da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Manisalılara hediye edeceklerini belirtti.

“Her şeyin başında eğitim geliyor, eğitimin başı da okumaktır” diyen Özsoy, halkı okumaya teşvik etmek için çalıştıklarının altını çizdi. Yalnızca “oku” demenin yeterli olmadığını vurgulayan Özsoy, “8 Mart dolayısıyla, yalnızca kadınların değil, herkesin emek göstererek okuyup bilinçlenmesi gerekiyor. Okumuş ve bilinçlenmiş bir toplumda, ne kadın emekleri, ne de kadın canları, hakları, özgürlükleri hiçe sayılabilir” dedi. “8 Mart hakkında söylenebilecek en anlamlı söz, elbette ki önderimiz Atatürk’ün sözleridir” diyen Özsoy, Atatürk’ün “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklarda zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin” sözünün altını çizdi. Özsoy, 8 Mart’ın em bilinçlendiren ve fayda sağlayan şekilde geçirilebilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim