Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, hafta sonunda Manisa mitinginde ‘Yerel seçimde Manisa’nın anahtarını alacağız’ diyen Başbakan Binali Yıldırım ve verdiği bir demeçte ‘Cengiz Ergün’ü içimize sindiremiyoruz’ diyen AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’ye yazılı açıklamayla yanıt verdi.

AK Parti kanadından yapılan bu açıklamaların siyasi hırs göstergesi olduğunu ifade eden Öztürk, “Bize göre siyasi hırs çok tehlikelidir. Çünkü siyasi hırsın derecesi iyi ayarlanmazsa gaflet ve yenilgiye sürükleyebilir. Biz bunun bilincindeyiz ve siyasetten önce davaya öncelik veren, MHP’ye özel çizgimizi koruyoruz. Bu düşünce ile MHP’yi temsilen bizler, öncelikle Sayın Liderimiz ve Genel Merkezimizin takdir ettiği, adaylarımızın ardında, özveriyle çalışmalarımızı sürdürdükten sonra, eğer Cenab-ı Allah izin verirse, uygun yeterlilikteki arkadaşlarımızın, gerekli makamlara gelişleriyle Manisa’nın anahtarın dan evvel, saygıdeğer hemşerilerimizin teveccüh ve hayır dualarına talip olmaktayız. Bizim için ilk öncelik, tarafsız ve ilkeli hizmet prensibidir.” İfadelerini kullandı.

Açıklamalarında AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli’ye de yanıt veren Öztürk, “Yine son demecinde, Manisa AK Parti İl Başkanı Sayın Berk Mersinli’nin, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanımıza hitaben içimize sindiremiyoruz sözü de, dikkatlerimizden kaçmamıştır. Lâkin, Büyükşehir Belediye Başkanımız için söylenen bu cümle, boş ve bir o kadar da manasızdır. Çünkü; saygıdeğer Manisalılar, yıllardan beri hizmetin en güzelini kendilerine sunan, hatta başarılı ve sevilen başkanlar listelerinin istatistik sıralamalarında, üst sıralarda ismini görmeye alıştığımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün Beyefendiyi yüreklerine sindirmiş, adeta, kendi ailelerin den bir fert gibi, sevgi, şefkat ve saygı dolu halini bağırlarına basmıştır.

Sizler AK Parti olarak elbette ki Cengiz Ergün’ün güçlü belediyecilik vasfını sindirememiş olabilirsiniz. Fakat biliniz ki, bu tarihi şehrin her köşesine, Sayın Cengiz Ergün’ün emeği ve çalışmaları silinmeyecek bir şekil de sinmiştir. Bizim birinci meselemiz devletimizin bekasıdır. Milletimizin huzur ve güvenidir. Fakat görüyoruz ki, bazılarının ilk meselesi ve odak noktası, daha şimdiden yerel seçimler de kazanılacak belediyeler olmuştur. Bu nasıl bir acelecilik ve anlamlandırılamayan ne melun bir telaştır? Unutulmamalıdır ki; ülke yangın yeri iken keyfiyet düşünülmez.”

Editör: TE Bilişim