AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Kadın Kolları Başkanı olarak atanan Aynil Yavaş’ın basın toplantısında soruları yanıtladı. Mersinli, kongrelerle ilgili sorulan bir soru üzerine kongrenin şubat ayı içerisinde olabileceğini belirtti.

Mersinli şöyle devam etti: “Şu an 20 ilimizin kongrelerini yaptık. Büyükşehir olmayan 51 vilayetimizi bitireceğiz. Türkiye genelinde yaklaşık 205 ilçemiz var kongresi tamamlanmayan. Bazı illerimizin ilçe kongreleri hiç başlamadı. İzmir gibi, Ankara gibi, İstanbul gibi. Aydın’da kongreler yeni başlayacak. Bazı illerde de yeni başlayacak. Sanırım Ocak ayındaki İl Başkanlığı Toplantısı’ndaki 25-26 Ocakta il kongresi tarihini alırız diye düşünüyorum. Bizimki de Şubat ayı içerisinde olur.”

Kongrelerin sarkma nedeniyle ilgili soruya cevap veren Mersinli, “İlçe kongrelerimiz ertelenince bir ay geciktik. Şimdi Şubat sonu bitecekti, Mart sonu bitecek. Takvimde geriden geliyoruz. Önce büyükşehir olmayan 51 ilimizin kongresini tamamlayacağız. Hafta sonu itibari ile 20 kongre tamamlandı. Daha 31 kongre var. Ardından bizim kongrelerimiz gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim