24 Haziran’da yapılacak olan erken seçim öncesi AK Parti Manisa’dan milletvekili adaya adayı olmak isteyenler için başvuralar başladı. Başvurular 29 Nisan 2018 Pazar gününe kadar devam edecek. AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Mersinli, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesisleri’nde temayül yoklaması gerçekleştireceklerini dile getirdi.

CHP VE İYİ PARTİ’YE ELEŞTİRİ

Mersinli, açıklamalarına gündeme ilişkin konularla başladı. İYİ Parti ve CHP arasında yaşananları ‘Etik dışı’ olarak değerlendiren Mersinli, “Halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerinin böyle koyun pazarlığı yapar gibi bir yerden alınıp bir yere gitmesi vicdanları yaralamıştır. İnanıyorum ki hem CHP’yi, hem de İyi Parti’yi destekleyen seçmenlerde bundan bir mahcubiyet duymuşlar ve utanmış, mideleri bulanmış diye düşünüyorum” diye konuştu.

GENÇLERE YÜZDE 50 İNDİRİM

Başvuru ücretlerini de açıklayan Mersinli, 18-25 yaş arası gençlerden ve kadın adaylardan 3 bin lira, 25 yaş üstü erkek adaylar 6 bin liranın Genel Merkeze yatırılması gerektiğini kaydetti. Engelli aday adayları için de belli bir standart koyduklarını açıklayan Mersinli, engellilik yüzdesi düşük ve ekonomik durumu iyi olan engellilerden bin lira alınacağını söyledi.

“3 DÖNEM KARARI MYK’DA”

AK Parti’de bu seçim üç dönem kuralının işleyip işleyemeyeceğiyle ilgili olarak Mersinli, MKYK kararının MYK’ya bırakıldığını ifade ederek, şuan için MYK’nın üç dönem için herhangi bir karar almadığını belirtti.

“HENÜZ 1 BAŞVURU VAR”

Normal şartlarda aday olmayı düşünmediğini vurgulayan Mersinli, yönetimden birkaç kişinin böyle bir düşüncesi olduğunu söyledi. Şuana kadar 1 başvurunun olduğunu aktaran Mersinli, Perşembe ve Cuma günü bu sayının daha da artacağını kaydetti. MYK ve MKYK tarafından adaylık sürecinin resmen başladığını dile getiren Mersinli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saat 9 itibariyle hazırlıkları yaptık. Milletvekili aday adaylarımızın başvurularını almaya başladık. Bu süreç 29 Nisan akşamına kadar devam edecek.  AK Parti'den milletvekili adaylık başvurusu doğrudan genel merkezdeki ilgili birime veya il başkanlıklarına elden teslim suretiyle yapılacak. Adaylık başvurusunda bulunan kimsenin AK Parti'ye üye olması zorunlu değil. Ancak bir başka partiye üyeyse o partiden istifasının noter onayı gerekiyor. AK Parti milletvekili aday adaylığı için başvuru formu parti il başkanlıklarından temin edilebilecek. Adaylık başvuru formları bilgisayar ortamında veya el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen belgeler eklenerek yetkili mercilere bizzat teslim edilecek. Yani başvurular posta ya da kargoyla gönderilemeyecek. Başvuru aidatını yatırmayanların başvurusu işleme konulmayacak. Adayın başvuru aidatını yatırdığına dair makbuzu forma eklemesi gerekiyor. Başvuru formları ilgili teşkilat kademesince 'Gelen Evrak' kayıt defterine tarih ve sıra numarası verilmek suretiyle kaydedilecek ve aday başvurusunu yapana, başvurunun alındığına dair tarih ve sıra numarasını gösterir 'Alındı Belgesi' imzalanıp mühürlenmek suretiyle verilecek. Başvuruda gereken belgeler, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (milletvekili adaylığı için olduğu belirtilecek ve Adliyeden alınacak), diploma sureti, (başvuru sırasında parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacak) nüfus kayıt örneği, Askerlik Belgesi, 2 adet vesikalık fotoğraf, adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi. Milletvekili aday adayı olmak için kamu görevinde olanların istifa etmesi gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim