Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkan Yardımcısı Osman Kurbanoğlu ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumla alakalı basın açıklaması düzenledi. İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda İl Başkanı Semih Balaban da hazır bulundu.

Basın açıklamasında ilk söz alan Balaban oldu. Ekonomik kriz üzerinden siyasi çıkar gözetmeyi doğru bulmadıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Balaban, gerçekleri de söylemek durumunda olduklarını aktardı.

Balaban’ın ardından İl Başkan Yardımcısı Osman Kurbanoğlu ekonomik durumla ilgili basın açıklaması yaptı. “Financial Times tarafından dünyada yatırım yapılabilecek 200 şehir arasından birinci seçilen Manisa’dan sesleniyoruz” diyerek sözlerine başlayan Kurbanoğlu, ülkenin çok ciddi bir ekonomik bunalımdan geçtiğini ifade etti. Ekonominin düzelmesi için akrabalık ilişkilerinden ziyade bilimsel yaklaşım gerektiğini söyleyen Kurbanoğlu, son dönemde birbiri ardına konkordato ilan eden firmalara da değindi.

Kurbanoğlu şunları söyledi: “Firmalar konkordato ile devlete olan borçlarını erteliyor. Bir nevi ülkeyi oyalıyorlar. Zaten her seçim öncesi yapılandırma kanunu çıkıyor. Önümüzde de bir seçim var, belki bu seçim öncesi de yapılandırma çıkacak. İşçileri işten çıkarıyorlar ancak borçlarını ödemiyorlar. Bir şekilde kazanan firmalar oluyor.” dedi.

“DEVLET KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

Konkordato ilanlarını ‘Dalavere’ olarak niteleyen Kurbanoğlu, “Devlet kötü yönetiliyor. Devlet böyle basit dalaverelerle yönetilemez. İşverenler iş yapmadan değişik para kazanma yollarına sürükleniyor.” diye konuştu.

Dünya Bankası’nın bu yıl içerisinde yayınladığı rapordan da bahseden Kurbanoğlu, Türkiye’nin 190 ülke arasında sanayi yatırımları ve ihracat yapmayı kolaylaştıran ülkeler arasında 71’inci sırada olduğunu ifade etti.

Yerel seçimlerin yaklaştığını dile getiren Kurbanoğlu “Gene masal anlatacaksınız. Biz bu masallardan usandık. Ülke böyle masallarla bataklığa gidiyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim