Burhan AKDEMİR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında erken seçim çağrısında bulundu. Bahçeli, erken seçim tarihi olarak da 26 Ağustos’u önerdi. Bu sözlere AK Parti kanadından da “Partinin yetkili organlarında değerlendirilecektir” cevabı gelirken, Manisa’da CHP ve MHP il başkanları açıklamayı değerlendirdi. MHP ve CHP il başkanı “Seçime hazırız” mesajı verirken, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli açıklama yapmadı.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin seçim için 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir" diyerek erken seçim çağrısı yaptı ve Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili seçimleri için 26 Ağustos 2018 gününü işaret etti.

AK PARTİ’DEN YANIT

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin, "Bahçeli'nin açıklaması partinin yetkili organlarında değerlendirilecektir, ona göre değerlendirme sonunda açıklama yapılacaktır. Şu anda buna bir değerlendirme yapmadan cevap verme imkanımız yok. Partinin yetkili organları, Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız tarafından konuşulacaktır" dedi.

CHP ve MHP’NİN MANİSA AYAĞI ERKEN SEÇİME HAZIR

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi Manisa il başkanları erken seçimle ilgili görüşlerini açıkladı.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, muhtemel erken seçimin kendileri için daha iyi olduğunu belirterek, “Devlet Bahçeli’nin bu önerisi Sayın Cumhurbaşkanı onaylarsa gerçekleşir. Şu anda Cumhurbaşkanının görüşü bekleniyor. Bizim için erken seçim önemli değil. Biz her an seçime hazırız. Erken seçim olmasını daha da sevindirici buluyoruz. AKP iktidarından 14 ay daha önce kurutulacak Türkiye. Eğer karar alınırsa bizim için daha iyi. Bu ülke AKP iktidarından ne kadar erken kurutursak o kadar iyi.” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ise göreve geldikleri günden bu yana yarın seçim varmış gibi çalıştıklarını ifade etti. Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Teşkilatı olarak göreve geldiğimizden beri yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Sürekli sahadayız. 11 ayda 980 faaliyet gösterdik. Bu anlamda Türkiye’nin en aktif teşkilatıyız. Bizim için erken seçim olsun ya da olmasın görevimizi layığıyla yerine getirmek bizim asli görevimizdir. Genel başkanımızın sözleri bizim için emirdir. O ne söylerse biz ona göre hedefimizi belirleriz. Erken seçim olursa da çalışmalarımızı ona göre yaparız.”

MERSİNLİ AÇIKLAMA YAPMADI

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ise henüz çok erken olduğunu, gerekli açıklamaların Genel Merkez nezdinde yapılacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim