24 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerin açıkladığı milletvekili aday listesi, bazı kesimleri memnun etmedi. Manisa’da bu memnuniyetsizlik en çok Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşandı. Kadın adayların seçilebilir sıradan konmayışı, listeyi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in hazırladığı iddiaları partide suların ısınmasına neden oldu.

Ülke geneline de yansıyan bu memnuniyetsizlik nedeniyle adaylardan bazıları hem adaylıktan çekildi, hem de partilerinden istifa etti. Gelen bu istifa haberleri üzerine gözler Manisa’ya çevrildi.  Manisa’da da listelerin açıklandığı gün adaylardan Abdullah Saka ve Saniye Ağgül sıralamayı beğenmediği için sosyal medyadan serzenişte bulunmuşlardı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, bazı illerde yaşanan istifaların Manisa’da söz konusu olmadığını ifade etti.

Balaban şunları söyledi: “Bazı illerden istifaların geldiğini biliyoruz ancak Manisa’da böyle bir durum söz konusu değil. Ne aday arkadaşlarımızdan, ne de il ve ilçe yönetimlerimizden herhangi bir istifa yok. Biz sadece seçime odaklandık. Seçim için çalışacağız.”

Editör: TE Bilişim