Haber: Eren EKİNCİ

Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, ülkeler arasında köprü kurmak için Türkiye'deki Valileri ziyaret ettiğini açıklayarak, "Hedefimiz var olan siyasi ve kültürel ilişkilerin yanı sıra ekonomi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesidir" ifadelerini kullandı.




ÜLKELER ARASINDAKİ İLİŞKİLER GELİŞECEK
Kendilerini kabul ettiği için Vali Bektaş'a teşekkürlerini ileten Başkonsolos Hendrich, görevinde henüz yeni olduğunu ifade ederek Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına çalışmalar yaptığını dile getirdi. Hendrich konuşmasında, "Başkonsolosluğa geçen sene ekim ayından itibaren başladım. Konsolosluk bölgesinde olan illeri gezmeyi ve Sayın Valilerimizle tanışmayı çok önemsiyorum. Ülke ekonomisindeki en üst düzey olan siyasi ve kültürel ilişkilerimizi bütün Türkiye'de bu seviyede taşımak istiyoruz. Son iki senedir neredeyse her ay iki ülke arasında üst düzey heyetler gidip geliyordu. Bir ay önce Cumhurbaşkanımız resmi ziyarette bulundu Türkiye'ye. Ondan önceki ay Sayın Başbakanımız bakanlarla beraber ziyaret yaptı. İki ülkenin hükümeti bir anlaşma imzaladı, buna göre iki ülkenin arasında stratejik ve iş konuları bulunuyor. Hedefimiz ise var olan siyasi ve kültürel ilişkilerin yanı sıra ekonomi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi" ifadelerini kullandı.

Vali Bektaş ise yaptığı konuşmada Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich'in Manisa'da bulunmalarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Manisa'da ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Umarız iyi bir çalışma ortamı oluştururuz. Teşekkür ediyoruz. Tekrar hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim