CHP Genel Merkezi, il ve ilçelerin kongre takvimlerini hazırladı. Manisa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe kongreleri 25 Kasım’da başlayıp, 10 Aralık’ta sona erecek. Partinin İl Başkanlığı kongresi 24 Aralık’ta yapılacak.

Kongre takviminin başlamasına kısa bir süre kala, CHP’nin Manisa kurmayları arasında istişareler ve kulisler başladı.

MİLLETVEKİLİ ADAYI TATAR NE YAPACAK?                                             

Adaylık için erken davranan ilk isimlerden biri 2015 yılından bu yana CHP Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Zerrin İşnel oldu. İşnel, kongre sürecinde CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Kulislerde CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı’na 2015 Genel Seçimleri’nde 9. sıra milletvekili adayı olan Hakan Tatar’ın da ismi geçiyor. Tatar’ın adaylık konusunda üyeler ve üst düzey yöneticilerle görüşerek fikir alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

YUNUSEMRE’YE GENÇLER TALİP

CHP kulislerinin en yoğun olduğu ilçelerden biri olan Yunusemre’de de adaylar çalışmalara başladı.

Edinilen bilgilere göre CHP’nin eski İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, eski Yunusemre İlçe Başkan Adayı Kemal Esenkaya ve eski Yunusemre İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ağar, başkanlık koltuğuna talip olmayı düşünen isimlerden. Eski Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka ve eski İlçe Başkan Adayı Kemal Esenkaya’nın kongre takvimine kısa bir süre kala aday olduklarını kamuoyuna açıklayacağı düşünülüyor.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç’un önümüzdeki kongrede aday olmamayı düşündüğü de kulislerde konuşulan önemli bilgiler arasında.

ZEKİ BİLGİN SARUHANLI’YA ADAY                  

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zeki Bilgin de, 3 Aralık tarihinde yapılacak olan Saruhanlı İlçe Kongresi’nde başkan adayı olduğunu açıklayan isimlerden. Bilgin’e kongre takvimine kısa bir süre kala sürpriz bir rakip çıkabileceği belirtiliyor.

GENÇLİK KOLLARI’NDA EN GÜÇLÜ İSİM MEVCUT BAŞKAN DURBAY

CHP’nin kentteki en güçlü birimlerinden biri olan İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na mevcut başkan Gülşah Durbay’ın bir dönem daha devam etmek istediği ve adaylığını yakın bir süre içerisinde basın mensuplarının karşısında açıklayacağı konuşuluyor. Durbay’ın karşısına henüz aday çıkmazken, mevcut başkanın karşısında duran ekibin seçim yarışını kızıştırmak için hamle yapacağı öngörülüyor.

İL BAŞKANLIĞI’NDA BALABAN VE TOKUL İSİMLERİ ÖN PLANDA

CHP Manisa İl Başkanlığı koltuğu, en yoğun kulislerin döndüğü makamlardan biri oldu. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, kongrede bir kez daha aday olacağını açıklarken, yarışa Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban’ın da dahil olacağı ifade ediliyor. Balaban’ın İl Başkanlığı adaylığını ilçelerde alınacak sonuçlara bakarak kamuoyu ile paylaşacağı düşünülüyor.

ÜYELER İKİYE BÖLÜNEBİLİR

Öte yandan CHP’de her kongrede olduğu gibi bu dönem içerisinde de özellikle İlçe Başkanlıkları’nda üyelerin ikiye bölüneceği, parti içerisinde en çok konuşulan konular arasında.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in ön seçim ve mecliste gösterdiği başarılara rağmen kendisine karşı cephe alan kişilerin ilçe kongrelerinde kendi içerisinden aday çıkararak oyları bölmeye çalışacağı ifade ediliyor.

Özel’le fikir ayrılığına düşen kişilerin CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile irtibata geçmeye çalıştığı da iddialar arasında.                                 

Editör: TE Bilişim