Kırkağaç'ta ticarete atılmak isteyen girişimciler, Kırkağaç Kaymakamlığı tarafından düzenlenen KOSGEB destekli Girişimcilik Kursu'na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kırkağaç Halk Eğitimi Merkezi'nde verilen kursun ilk gününde, Kaymakam Ali Sırmalı ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selami Üsgelen de kursiyerleri yalnız bırakmadı. 30'ar kişilik iki bölümde verilen KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi, 20 gün boyunca öğretmen Aysel Kuşaksız Tanboğa tarafından verilecek. Program sonunda sertifika alacak kursiyerler, ayrıca KOSGEB'in 30 bin TL'lik hibe desteğinden iş kurmak için faydalanabilecek.

Kursiyerlere bir konuşma yapan Kaymakam Ali Sırmalı, "Kursumuzu başlattık. Çok istiyorduk böyle bir kurs açmayı. Önce bilgilendirme kursumuzu açmıştık, katılan çok olmuştu. Şimdide 65 kişi kursumuza katıldı. İlk kursumuzda 30 kişi yer alıyor. İkinci 30 kişide çok yakın bir zamanda başlayacaklar. 70 saatlik eğitimi tamamlayanlar belgelerini alacaklar. İş yerinizi açmak için 30 bin TL'ye yakın hibe almaya hak kazanacaksınız yine 70 bin liraya yakın kredi kullanmaya imkanınız olacak. Çok güzel bir imkan bu. Çok sayıda vatandaşımız Kaymakamlığımıza gelip bu gibi taleplerde bulunuyorlardı. Biz de bunun üzerine KOSGEB Müdürümüzü Kırkağaç'a davet ettik. Bizi bilgilendirdiler. 65 kişide başvurdu. Ben herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TALEPLER YOĞUN
Kurs hakkında bilgi veren kurs öğretmeni Aysel Kuşaksız Tanboğa şöyle konuştu, "Kırkağaç Kaymakamlığı tarafından ilçe Halk Eğitim Merkezinde, KOSGEB desteğiyle uygulamalı yeni girişimcilik sertifikası verilecek. Kırkağaç Kaymakamlığımıza 65 kursiyerimiz başvurdu. Başvurular anket sonucunda değerlendirmeler yapılarak, kursiyerlerimiz 30'ar kişilik gruplara ayrıldılar. Kursumuz iki bölüme ayrıldı. Talepler yoğun oldu. Yeni girişimciler, yeni talepler, yeni yüzler, yeni iş fırsatları. Tabi bunun yanında işsizliğin azaltılması, kişilerin kendi işlerini kurması gibi derslerde anlatılacak. Kursumuz genellikle bayan ağırlıklı, erkekler daha az. Özellikle herkes katıla bilsin diye saat 17'de günde 4 saat kurs verilecek. İlk kursumuz 30 Haziran-20 Temmuz, 4 Ağustos'ta başlayıp 28 Ağustos'ta son bulacak. Umarım hepimize hayırlı uğurlu olur. Kurslarımız sonucunda KOSGEB yeni girişimcilerimize 30 bin TL hibe yardımında bulunacak. Ayrıca 70 bin TL'de kredi yardımında bulunacak. Ama tabi bu oran değişebilir. Kişilerin iş hacmine göre değişebilir. Kişiler kursta derslerini iyi anlayarak, mülakat sınavlarına girecekler. Mülakat sonucunda kişiler iş planlarını, projelerini anlatarak hibe oranlarını da anlatabilirler. Fırsat ayaklarına geldi. İnşallah bu fırsatlar iyi değerlendirilir."
Editör: TE Bilişim