Burhan AKDEMİR

Meral Akşener öncülüğünde kurulan ve ‘Kadın hareketi’ olarak tanımlanan İYİ Parti, Manisa’daki kuruluş aşamasında 5 kadın ilçe başkanına yer vermişti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Manisa’daki teşkilatlarda da değişime gidildi ve bazı ilçelerde başkanlar değişti. Asıl değişim ise, kadın başkan konusunda yaşandı. İYİ Parti’nin son atama ve değişimlerden sonra Manisa’da il başkanlığı ve 17 ilçe başkanlığı koltuğunda bir tek kadın kalmadı.

25 Ekim 2017’de resmen kurulan İYİ Parti, kuruluş aşamasının ardından il ve ilçe başkanlarını belirlemede kadınların önceliğine dikkat etmişti. Bu kapsamda Manisa’da Merkez ilçelerden Yunusemre Filiz Tuğçe Ayrancı’ya, Şehzadeler Güldane Dörtbudak’a emanet edilirken, Turgutlu’da Nilay Yaşır, Akhisar’da Aslı Öz ve Gördes’te de Ümran Özer partinin ilçe başkanları oldu.

Gelinen süreçte son olarak 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bir yapılanmaya giden İYİ Parti’de kadın ilçe başkanı hiç kalmadı. Meral Akşener’in ‘Kadın hareketi’ olarak başlayan siyasi oluşumunda Manisa’da kadın ilçe başkanının olmaması dikkat çekti.

Manisa’da son yapılan atama ve değişimlerin ardından İYİ Parti’nin kadroları şu şekilde oluştu:

İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Ahmetli İlçe Başkanı Müjdat Ata, Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu, Alaşehir İlçe Başkanı Ahmet Soygür, Demirci İlçe Başkanı Haluk Şenyurt, Gölmarmara İlçe Başkanı Fevzi Düzöğüt, Gördes İlçe Başkanı Mehmet Yavuz, Kırkağaç İlçe Başkanı Mustafa Olgun, Köprübaşı İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz, Kula İlçe Başkanı Mehmet Yurt, Salihli İlçe Başkanı Ulvi Murat Tunca, Sarıgöl İlçe Başkanı Ahmet Aktan, Saruhanlı İlçe Başkanı İbrahim Saruhan, Selendi İlçe Başkanı Yasin Dumlupınar, Soma İlçe Başkanı Vehbi Çiçek, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan.

Editör: TE Bilişim