Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bir kere daha söylüyorum bu salonu dolduramayacağımız düşünüldü. Alaha çok şükür doldurdunuz şereflendirdiniz. Bugün 2 bin kişi giriş yapmış bir kısım arkadaşımız dışarıda kalmış allah hepinizden razı olsun.10 yılda 15 milyon genç yarattık her yaştan diyordu marşta. Tc 15 milyondan çoğaldı 82 milyon kocaman bir aile oldu. 10 binlerce yıllık varlığımızı TBMM çatısı altında yeni bgin yıllara taşıyoruz. Ne mutlu bize. Ne mutlu göğsünü gere gere Türk'üm diyene.

BAZILARI VAR Kİ RUZİ MAHŞERDEN TAPU VERİYORLAR

Seçimdir ittifaktır partidir nihayetinde laftır sözdür. Bir velvele başladı yine. Ne olacak sanki, inşallah demokrasinin görevini yerine getireceğiz. Ama aklı selimden sükunetten hiç ayrılmadan. Birbirimizi kırmadan incitmeden ayırmadan yüz yüze bakmaya devam edeceğiz. Üçkağıtçıya hadi oradan be deyip haddini bildirmek gerek. Bugün koltuğu meşgul edenlere tavsiyemdir. Millet için iyi bir şeyler yapmak istiyorsanız sevmeyi deneyin.

İsraf etmek yerine yetinmeyi, istiflemek yerine doymayı, kırmak yerine onarmayı deneyin, suçlamak yerine gönül almayı deneyin o zaman anlayacaksınız bizi. Eskiler belediye başkanlarına şehremini derlerdi. Yani şehrin güvenileni emini, Denenmişlerden bir şey olmuyor halim perişan diyorsan gözün başkasını arar. Gözleri felfecir okuyanlar kaybedersek daha ihale alamayız diye sinsi sinsi planlar yapıyorlar. Hatta bazıları var ki ruzi mahşerden tapu veriyorlar.

BUNLAR KÜÇÜK ADAMLARDIR

 Alimler kendini bilmezlere edep yahu edep yahu demişlerdir. Dinini satmak isteyenler, ona en çok ihanet edenlerdir. (Genliğin umudu M.A.) Bunlar küçük adamlardır. Şefaat iznini yaratıcıda olduğunu bilemeyecek kadar küçük ve güdük adamlardır. Bunlar bu topraklarda nasıl yetiştiler ayrı bir muamma. Bu tuhaf kafaları nerede edindin.Vatandaşlarımızın oylarını koruyacağız. Kanunsuz işler yapmayı aklından geçiren varsa buyursun yapsın da görelim.

SİYASETİ AYAĞA DÜŞÜRMEYİN

 Bizi nefret diline çekmeye çalışıyorlar. Kan davası peşindeler. Kan davası bir cahiliye adetidir ve ayaklarımızın altındadır. Biz Türk adetlerini almayız ama cahiliye devrinin bütün olumsuz hareketlerini ayaklarımızın altına almışızdır. Sadece babası üzerinden herhangi bir evladın suçlanmasının dinimize uymadığını peygamber efendimizin dilinden söyledim. İYİ Parti’yi suçlamak için mukaddes emelleri küçük hesaplarınız için kullanmayın. Ucuz yöntemlere başvurmayın siyaseti bu kadar ayağa düşürmeyin.

MENEMEN ZENGİN YEMEĞİ OLDU

 İktidarın memlekette iyi giden her şeyi hemen sahiplenmek gibi bir huyu var. Hayat pahalılığının sebebi fırıncılardır dediler. Şimdi de marketleri tehdit ediyorlar. Ama 82 milyon hayat pahalılığı ile mücadele ediyor. 5 tane kodaman dışında herkesin derdi bu. Buzdolabı tam takır. Kombiye kazayla elin değse 500 lira fatura kesiyorlar. Millet geçmediği köprü gitmediği hastane için 5 müteahhite vergi ödüyor. Menemen zengin yemeği oldu. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı olur tartışıldı. Soğanın 6 lira olduğu ülkede melemen soğansız olur. Şimdi de biberli mi oluyor bibersiz mi olur diyorlar. Biberin 18 lira olduğu ülkede sofralar menemensiz olur.

AKP’nin seçim klasikleri var. Her seçimden önce mutlaka filan şehrimizde petrol bulunur. Yerli araba uçak müjdesi verdiler. 2015 seçimlerinden önce her tarafa yerli uçağımız göklerde diye afişler astılar. O uçak üstünden dört yıl geçti halen yere inmedi. Bunlar her seçimden önce HDP ile yakınlaşıyorlar. AKP ve HDP arasında görüşme yapıldığını biliyorum demiştim. AKP ve HDP Grup Başkanvekilleri görüşmüşler. İki yıla yakın terörist başına ziyaret yasaklanmıştı şimdi yeniden izin çıktı. AKP'nin oy alması için yeniden HDP ile kol kola girmesine razı mısınız? Bu konuda samimi olmadıkları gibi bir de İYİ Parti’ye çamur atıyorlar. Iğdır’da olanlara bakılınca kimin nerede olduğu çok net görülüyor. Balıkesir'de Denizli de İYİ Parti'ye karşı beka diyerek ittifak kuranlar, Iğdır'da ittifak kurmuyor. İYİ Parti Iğdır’da ve Ahlat’ta aday çıkarmayacağını ilan ediyor.

Kayseri: Dursun Akaş
Manisa: Orkun Şıktaşlı
Gaziantep: Mehmet Ejder Demir
Kütahya: Aynur Sezer
Mardin: Tuna Işıkhan
Samsun: Hayati Tekin
Adıyaman: Abdulkadir Kırmızı
Muş: Erkan Çelikoğlu
Yozgat: Metin Özışık

Editör: TE Bilişim