Manisa için İYİ Parti ile CHP anlaşmaya vardı. Yerel seçimlerde CHP Manisa’da İYİ Parti’yi destekleyecek. Ancak bu konuda çeşitli tereddütler var. İki partinin tabanın birbirine zıt olması, İYİ Parti’de Selçuk Özdağ gibi bir ismin konuşulması, ‘CHP tabanı İYİ Parti’ye oy verir mi?’ sorularını da beraberinde getirdi.

CHP ile İYİ Parti arasında Çarşamba günü kopma noktasına gelen ittifak görüşmeleri bir şekilde tatlıya bağlandı ve orta yol bulundu. Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP genel Merkezi’nde bir araya gelerek ittifaka son şeklini verdi.

İki parti birçok il üzerinde anlaşmaya varırken bunlardan biri de Manisa’ydı. Manisa Büyükşehir için İYİ Parti adayının desteklenmesi konusunda görüş birliği yapılırken ittifakın tabana yansımasının nasıl olacağı şimdiden merak konusu oldu.

İYİ Parti’de adaylık için başta Selçuk Özdağ olmak üzere birçok isim geçerken bu isimlerin CHP tabanının kafasına yatıp yatmayacağı önemli bir detay olarak öne çıkıyor. Çünkü İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde Manisa’da CHP’ye oy veren 245 bin 894 seçmenin içine sinecek bir aday çıkarmaması durumunda oyların kayması muhtemel görünüyor.

Editör: TE Bilişim