Okullardaki kılı-kıyafet yönetmeliğindeki ?Başı Açık' ibaresinin kaldırılmasına CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan tepki gösterdi.


"OKULLARDA FARKLILAŞMAYA SEBEP OLACAK''


CHP İl başkanı Kaplan, okullardaki kılık kıyafet yönetmeliğindeki ?Başı Açık' ibaresini kaldırılmasını doğru bulmadıklarını dile getirerek, "Bir orta öğretim kurumunda ?Başı Açık' ibaresinin kaldırılması yada başın kapalı olmasına teşvik etmeye yönelik bir uygulamayı doğru bir yaklaşım olarak görmüyorum. Türkiye'de bir çok farklı yapıda, farklı dinsel tercihleri olan, etnik tercihleri olan insanlarımız var. Ortaöğretim kurumlarında, farklılaşmayı, ayrışmayı yaratacak yada bir mahalle baskısı oluşturacak bir sistemin oluşturulması çocuklarımızın gelişimi açısından doğru bir yaklaşım değildir. Bu uygulama ile çocuklarımız kendilerini çok farklı noktalarda hissedecekler. Önemli ölçüde de bu farklı noktalar çocuklarımız gelişimine zarar verecektir. Bunu kabullenebilmek doğru değildir'' diye konuştu.


"HEDEF LAİK TOPLUM DÜZENİ''


Ak Parti iktidarının tek hedefin laik toplum düzenini ortadan kaldırmak olduğunu iddia eden Kaplan, "Bu sadece kılık-kıyafeti değiştirmeye yönelik bir yaklaşım değil. Türkiye'deki yaşam tarzını değiştirmeye yönelik, laik yaşam tarzını ortadan kaldırmayı hedefleyen, dinci ve gerici bir eğitim örgütlemeye çalışan bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. Halkımız bunları görüyordur'' dedi.


OKULLARDA MESCİT ZORUNLU OLABİLİR


CHP İl Başkanı Kaplan açıklamasında ayrıca, okullarda mescit açma zorunluluğunda getirilebileceğini dile getirerek, "Edindiğimiz bilgilere göre okullarımıza mescit açma zorunluluğunun getirileceğini öğrendik. Bir başka tercihi olan ?Ben Bir Cemevi Açayım' derse, farklı bir dinsel tercihleri olanlar ?Okulda bir kilise olmaladır' derse,nasıl bir tavır takınılacak'' dedi.

Editör: TE Bilişim