Cumhuriyet Halk Partisi Manisa teşkilatlarında kongre maratonu başladı. İl Başkanı Halil Tokul, delege seçimlerinin tamamlandığını bildirdi. 27 Aralık 2015’te yapılan seçimde il başkanlığına seçilen Tokul, 24 Aralık’ta yapılacak olan il kongresinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Tokul, ilçelerin kongre tarihlerinin belli olduğunu belirterek, birkaç ilçede takvim değişikliğinin olabileceğini söyledi.

Seçim sürecine 10 Eylül’de giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa’da delege seçimlerini tamamladı. CHP Manisa’da ilçe kongreleri 25 Kasım Cumartesi günü Demirci ilçesiyle başlayacak, 10 Aralık Pazar günü Şehzadeler ve Turgutlu ilçeleriyle tamamlanacak. Yunusemre ilçe kongresi ise 3 Aralık’ta gerçekleşecek.  27 Aralık 2015’te yapılan seçimde il başkanlığına seçilen CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, 24 Aralık’ta yapılacak olan il kongresinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Tokul, ilçelerin kongre tarihlerinin belli olduğunu belirterek, birkaç ilçede takvim değişikliğinin olabileceğini söyledi. 

645 DELEGE İL KONGRESİNDE OY KULLANACAK

Seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçeceğini dile getiren Başkan Tokul, “Kendisini CHP içerisinde çalışmaya hazır hisseden arkadaşlarımız istedikleri platformda aday olabilirler. Demokratik bir şekilde yarışımızı sürdüreceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bütün adaylara başarılar diliyorum. 24 Aralık’ta yapılacak olan il kongresinde yönetim kurulumuzun aldığı kararla bir dönem daha görevi sürdürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Tokul, il kongresinde doğal delegelerle birlikte yaklaşık 645 delegenin oy kullanacağını açıkladı.

Önümüzdeki 2 yıllık süreç içerisinde önce yerel seçimlerin ardından genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağını söyleyen Tokul, bu seçimlerden başarılı bir şekilde çıkacaklarını açıkladı.

İl başkanlığına adaylığını açıklayan ancak partili birinin sosyal medyada yazdığı yazı üzerine darp ettiği iddiasıyla disipline sevk edilen Merkez İlçe eski başkanlarından Engin Uzun ile ilgili olarak Başkan Tokul,  olayın basına yansıdığını, hem Engin Uzun’un hem de partilinin disipline sevk edildiğini kaydederek, disiplin sürecinin devam ettiğini söyledi. Tokul, disiplinden çıkacak karara göre açıklama yapılacağını belirtti.

İLÇE İLÇE KONGRE TAKVİMİ

CHP Demirci, Köprübaşı, Gördes ilçelerinde 25 Kasım’da, Kula ve Selendi’de 26 Kasım’da, Akhisar, Gölmarmara ve Ahmetli’de 2 Aralık’ta, Kırkağaç, Saruhanlı ve Yunusemre’de 3 Aralık’ta, Soma’da 6 Aralık’ta, Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli’de 9 Aralık’ta, Şehzadeler ve Turgutlu’da 10 Aralık’ta ilçe kongresini, 24 Aralık’ta ise il kongresini gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilişim