Geçtiğimiz günlerde Yunusemre Belediyesi'nde yaşanan görev değişiklikleri gündeme bomba gibi düştü. Yunusemre Belediyesi'ne Belediye Başkan yardımcısı olarak atanan isimlerden biri olan Saniye Altay'ın sosyal paylaşım sitesi twitter hesabı üzerinden bir dönem AK Parti aleyhine yaptığı paylaşımlar şaşkınlık yarattı.

GEÇTİĞİMİZ gün Manisa'nın merkez ilçe belediyelerinden Yunusemre Belediyesi'nde 3 Belediye Başkanı Yardımcısı'nın hiç bir açıklama yapılmadan görevden alınması kentte şok etkisi yarattı. Yerine atanan diğer 3 isim ise spekülasyonlara neden oldu. Yeni atanan Belediye Başkan Yardımcıları'ndan Saniye Altay'ın bir süre önce sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti aleyhine yaptığı paylaşımlar ise hem parti içerisinde hem de siyasi kulislerde tartışmalara yol açtı.

PARTİ İÇİNDEN TEPKİ GELDİ
Yunusemre Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin talimatı ile Belediye Başkan Yardımcıları'ndan Kılıç Kaya, Hakan Akgöl ve Hakan Yılmazbaş'ın işine son verdi. Kurucu olarak görev yapan üç başkan yardımcısının apar topar görevden alınmasının gizemi henüz tazeyken yeni atanan bir başkan yardımcısının bir süre önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar parti içinde rahatsızlığa neden oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay'ın ise sosyal medya hesapları üzerinden AK Parti aleyhine yaptığı paylaşımlar birçok partili tarafından eleştirildi.

YOLSUZLUK OPERASYONUNU MU DESTEKLİYOR?
Sosyal medya hesapları üzerinden özellikle muhalifliği ile bilinen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın hükümeti eleştirdiği ?Devlette Cinnet' ve ?Hangisi Kazansa Türkiye Kaybeder' ile Cumhuriyet Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Balbay'ın kaleme aldığı ?17 Aralık'ın Ardındaki Gerçek' adlı hükümete yönelik eleştirel tavır takınan yazıları paylaşan Altay, parti içerisinde eleştiri aldı. Dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ?Çapulcular' olarak nitelendirdiği gezi eylemcilerinin açtığı grubun paylaşımlarına sayfasında yer veren Altay'ın, bu grubun paylaşımlarını desteklediği görüldü. Altay ayrıca, 17 Aralık'ta yapılan ?Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu' hakkında paylaştığı ?Ayakkabısız savaşan bir nesilden, ayakkabı kutusunda para saklayan bir nesile?' paylaşımı ile AK Parti'nin yaptığı iddia edilen yolsuzluğu desteklemiş oldu.
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi konu ile ilgili sessizliğini korurken, yapılan görev değişikliğine belediye çalışmalarındaki bir usulsüzlüğün mü yoksa başka bir sebebin mi neden olduğu henüz açıklanmadı.



EREN EKİNCİ
Editör: TE Bilişim